Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Hazaáruló vagyok-e?

2010.04.11. 17:53 tildy[UK]

Vagy csak szimplán nem etikus a  tettem?

Korábban már írtam arról, egy hete itt Londonban szavaztam. Itt is voltak kigyózó sorok, várakozó emberek, de alapvetően türelmes volt mindenki. Egy másik fórumon szintén megjelent a  korábbi bejegyzésem. Nos amit ott kaptam, nem tettem zsebre. Bántott . Nem kicsit, NAGYON!

5 hónapja költöztünk a  szigetországba, de ettől én még magyarnak érzem magam, és így is gondolkodtam, ahogyan már eddig évek óta, ha lehetőségem volt, most is elmentem szavazni. Hogy mit kaptam? Mit szólok bele az otthoniak életébe, ha már kiléptem az ajtón pofa be, ne én döntsek a sorsukról, blabla.

Hozzátenném még most is fizetek haza adót (távmunka), magyar állandó lakcímem van, magyar állampolgár vagyok ,  úgy érzem nekem is jogom van szavazni...

De szerintük nem. Mert nem élek otthon, és nem is szeretnék hazamenni. Ez utóbbi igaz,  jól érzem magam itt, mindig is külföldön szerettem volna élni. Jó munkám van (most is dolgozom! ) , el tudok egy fizetésből tartani két embert, de maga a  környezet is más. Toleránsabbak vagy mifene.  

 

Érdekes dolog, hogy kiléptünk az ajtón már rúgnak is belénk. A törvény egyébként rettenetesen pontatlanul és rosszul fogalmaz:
 

Kik jogosultak részt venni az országgyűlési választásokon?
A Magyar Köztársaság területén lakóhellyel rendelkező minden nagykorú magyar állampolgárt megillet az a jog, hogy az országgyűlési képviselők választásán választó és választható legyen.
Nincs választójoga annak, akinél az Alkotmányban meghatározott természetes kizáró okok valamelyike fennáll:

• aki cselekvőképességet korlátozó vagy kizáró gondnokság alatt áll;
• aki a közügyek gyakorlásától eltiltó jogerős ítélet hatálya alatt áll;
• aki szabadságvesztés büntetését tölti;
• aki büntetőeljárásban jogerősen elrendelt intézeti kényszergyógykezelés alatt áll.

Azon kettős állampolgárok, akiknek egyik állampolgársága magyar, akkor rendelkeznek választójoggal, ha a fenti feltételeknek megfelelnek.

Külföldön élő magyar állampolgár szavazhat-e az országgyűlési választásokon?
Nem. Amennyiben a polgár külföldi letelepedés szándékával elhagyja az országot, nem rendelkezik választójoggal.


Igencsak aggályos a megfogalmazás, hiszen kettős állampolgárságnál sehol sem beszél magyar állandó lakcímről. Gondolom arra érthetik, hogy kettős állampolgár valaki,de otthon él. Csak ez sehol nincs leírva.

A másik kérdés , hogy amíg nem telepedett le, addig mi van? Oké eljöttem otthonról, mikor számít az itt élésem letelepedésnek???  A választási oldal nem fogalmaz pontosan. Nagyon nem. Ugye ha letelepedett valahol : tiszta sor. Ha viszont még nem, arra nincs pontos megfogalmazás. Más esetekben van ugye a ráutaló magatartás, nem tudom ez érvényes-e ebben az esetben. 

Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy  a lakóhely fogalmának különbözősége miatt még érdekesebb a szituáció:

"Felhívjuk figyelmét arra, hogy a lakóhely fogalmát az illetékes állam a saját jogszabályai szerint értelmezi. Tapasztalataink szerint az E 106-os nyomtatvány kiállítására Nagy-Britanniában, Írországban, illetve Olaszországban munkát vállaló magyar állampolgárok esetében éppen a lakóhely fogalomnak a magyar jogszabályoktól eltérő értelmezése miatt nem kerül sor." (forrás Európai egészségbiztosítási kártya igénylő oldal) 

 

Szóval röviden és tömören: otthonról  pár embertől megkaptuk, szégyelljük magunkat, hogy szavazni mertünk külfölfön. Főleg ha haza sem akarunk menni. Az lényegtelen mennyit dolgoztunk otthon adót fizetve, mennyit éltünk az előző kormányok alatt, stb. az a lényeg, ne szóljunk bele a  jövőjükbe. Hát azt hiszem ezek után lehet örömmel leszek itteni állampolgár.

Itt ugyanis  nem néznek ki bennünket szavazáskor:

You can register to vote if you are:

* 16 years old or over and
* a British citizen
* or an Irish, qualifying Commonwealth or European Union citizen who is resident in the UK

If you are 16 or 17, you can only register if you will be 18 within the lifetime of the electoral register. You cannot vote until you are 18.

Below is a full list of Commonwealth and European Union countries. If you are a citizen of one of these countries, and resident in the UK, you are eligible to register to vote in UK elections. To qualify, Commonwealth citizens must be resident in the UK and either have leave to remain in the UK or not require such leave. The definition of a 'Commonwealth citizen' includes citizens of British Crown Dependencies and British Overseas Territories.

Citizens of the European Union who are not Commonwealth citizens can vote in European and local elections in the UK, but are not able to vote in UK Parliamentary general elections.

161 komment · 2 trackback

Címkék: anglia választás választás2010 voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr461912448

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az új alkotmány/1.: Sorozatindító - Szükségünk van-e új alkotmányra? 2011.02.15. 18:37:09

„The earth belongs always to the living […] by the law of nature, one generation is to another as one independant nation to another.” (Thomas Jefferson, 1789. szeptember 6.) A fenti idézet jól mutat rá arra, hogy az általam...

Trackback: Választójog a politika szolgálatában 2011.02.03. 16:57:57

Ténytár Egyes országoknak sok olyan állampolgára van, akik a határain túl élnek. Ezen országok különböző megoldásokat dolgo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.20. 23:12:54

Amúgy meg ha Schwarzenegger nem ment volna ki,akkor nem lenne Terminator.Maximum Ausztriában leforgathatta volna a Tothmaschine-t,vagy mit.Nem tudom pontosan hogy írják a németek a halált.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.20. 23:15:50

Szóval tényleg nem kell utána rúgni,ha megunta az itteni szívatást.Nem sokára majd ottani állampolgárként szavaz ottani dolgokról.Na viszlát egy időre!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.20. 23:57:18

@Tigeri: Ne jász messze az igazságtól. Tod-nak. (Sajnos a Toth-ot hajlamosak félreérteni, Tod-nak)
Teljesen igazad van abban, hogy na ne szívassanak, elég.

"De hogy ha egy Magyar kint híres lesz az egyből a mi fiunk/lányunk."
Ebbe mennyire igazad van.

Sajnálatos , hogy egyesek szerint attól magyar(abb) valaki, hogy tűri, hogy minden sz.rt lenyomjanak a torkán.

Próbáltam változtatni, kisember szintjén nem ment, belefásultam , és elegem lett. Mert láttam, máshol megbecsülik az embereket. Még a bevándorlókat is. Ha Magyarország nem becsül meg, miért baj , ha nem kívánok ott élni?

Tény és való mindig magyar (meg jász meg tót, meg kun ) leszek, de mint korábban is írtam, nem a lakhelyében magyar magyar, hanem a szívében.

Mj pedig verheti a mellét, hogy lenézett, kirekesztett , kevésbé magyarnak tekintett egy másik magyart csak mert az esetleg másképp gondolkodik még ő.

Nekem spec egy pillanatra sem jutna eszembe megkérdőjelezni, lebecsülni az ő magyarságát. Vagy hogy kevésbé lenne magyar mondjuk egy 8 gyerekes család anyjához képest.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.21. 01:44:34

Ja,és van aki szidja Puskás öcsit mert kiment.Nekem semmi bajom nincs ezzel.
A másik,hogy a sok híres felaláló aki menekült fasizmus,kommunizmus elől,maradhatott volna de akkor lehet meghalnak és nincs egy csomó találmány.Ha színész akarsz lenni Amerikába kell menned.
Amúgy Mj Jó fej egy kicsit neked esett és írtam is minjdkettőtöknek van igazsága.De mára tényleg elég ennyi.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.21. 01:47:46

Sajnos a kisember nem sokat tehet egymagában.Lehet,ha kőgazdag értsd több tíz vagy százmilliád lennék és nem tetszene a rendszer kimennék a vagyonommal együtt.De valószínűbb,hogy maradnék,mert így sok embernek tudnék segíteni,akik megérdemlik.Na de tényleg megyek.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 03:33:10

@tildy:):

"Csak mert megemlítetettem pár dolgot?
Arra a fajta mentalitásra gondolok, hogy szégyelje magát a másik, mert ... És itt következne a hosszú felsorolás, hogy mert elment, hogy mert "kiíratkozott a közösből" és még sorolhatnám."

Neked alapvető dolgok nem mennek át, amit már korábban is írtam, úgyhogy nem sok értelmét látom a további vitának.

"Kvázi azt mondod azzal amit leírtál , hogy nekem csak elvárásaim vannak ."

Igen, ezért nem élsz itt.

"Mertem megemlíteni pár dolgot, hogy talán nincs igazad, erre kiforgatod a szavaim.

Akiket befogadsz , azokra vajon mondod-e miért nem mennek oda haza, ahová valók?"

Mondom. Aztán majd megindokolják, például, hogy éheznek, kivégezték a családjukat, nincs munkájuk, ösztöndíjjal tanulnak itt, nagykövetek, ilyesmik. Ezek például egészen elfogadható indokok.

"Mondod-e nekik azt, hogy cserbenhagyták a családjukat, a nemzetüket?"

Simán. Kivéve, ha mondjuk politikai menekültek.

"Hogy mekkora szemetek, hogy Magyarországon élnek tisztességesen és Magyarországnak fizetnek adót, miközben nekik a saját szülőföldjükön kéne?"

Mint már említettem, tőlem az él itt, aki akar, csak akkor éljen és dolgozzon tisztességesen, és legyen szíves alkalmazkodni az országhoz. Például fogadja el egyetlen hazájának.

"Tényleg nem érted, hogy nem korrekt a hozzáállásod? Hogy lenézed a másikat, mert elege lett az otthoni mentalitásból, a bürökráciából, az államból?"

A haza szempontjából meg az én nézőpontomból az ér nekem többet, aki képes áldozatot vállalni azért, hogy az országnak jobb legyen, és ebben se az anyázás, se a politika, se az adózás, se egyéb nem tántorítja el. De legyek gonosz azért, mert szeretném, hogy a hazámnak jó legyen.:P

"Mj pedig verheti a mellét, hogy lenézett, kirekesztett , kevésbé magyarnak tekintett egy másik magyart csak mert az esetleg másképp gondolkodik még ő."

Hidd ezt, legalább megnyugtatod magad valami hülyeséggel, mondjuk, hogy gondolatrendőrt játszó náci vagyok.:) Felőlem úgy gondolkodsz, ahogy akarsz, a tetteiddel van probléma.

"Ó, most már mindent értek, megnéztem hova írogat és miket MJ."

És mi a konkrét probléma?;-)

"Pedig nem vagyok sem cigány, sem zsidó. Bárcsak az lennék jelen esetben, legalább érteném az ellenszenved."

Nekem többek közt zsidó őseim is vannak, gond van velük?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 04:06:18

@Tigeri:

Én azt szeretném, hogy Magyarországot tegyék naggyá, lehetőleg a magyar lakosok.

Tökéletesen megértem a Tildy-hez hasonló álláspontot - éppen tegnap találkoztam egy ilyen párral -, de ettől még nem fogom helyeselni, pont azért, mert szeretem a hazámat.

"én nem tudom elítélni azt aki kint marad.Aki kint akarja biztonságban felnevelni a gyerekét.Itthon meg majd agyonverik a kisebbségiek."

Ott más kisebbségiek verik agyon. A különbség az, hogy Nyugaton koncentráltabb a probléma, és kifejezetten jellemző a városokra, míg nálunk az összcigányság létszáma nincs 10%, az is főleg vidéken él. Ergo külföldön legalább akkora esélye van arra, hogy kisebbségiek inzultálják, kivéve, ha nagyon jó környéken él, ami itthon is adott.

"Oké de te mint kisember mit tudsz csinálni?Ha mindenki keresztbetesz,a töketlen vezetők meg eladják tönkreteszik az országot.Elbasszák a jövődet."

Egyrészt nem tesz mindenki keresztbe - persze negatív hozzáállás vonzza a másik negatív hozzáállást -, másrészt az ország tönkretételéhez és a jövő elkúrásához nagyban hozzájárul az, hogy a legtehetségesebb fiataljaink fordítanak hátat az országnak, amikor a szellemi tőke lenne az egyik legnagyobb lehetőségünk. Érdekes módon a nagyszüleim sem '45-ben, sem '56-ban nem hagyták el az országot - a deportált nagyanyám örült, hogy '45-ben hazavánszoroghatott, igen, haza, oda, ahonnan meghalni küldték el -, a világháború után a semmiből építették fel az országot, Rákosit és Kádárt is átvészelték valahogy a szüleimmel együtt, pedig volt családtag, aki belehalt, és olyan is, aki börtönbe került politikai okokból, a szüleim pedig fölneveltek engem és 4 tesómat úgy, hogy pedagógusok, úgyhogy igazán nem mondható el, hogy ebben az országban éppen most nem lehetne élni.

"a hazaáruló politikusaink is ugyanúgy elmenekülnek majd ha esetleg kitör a balhé."

De utána ne is szavazzanak.:) Egyébként őket nem fogom sajnálni vagy hiányolni.:P

"ahhoz képest,hogy simán leszólhatnák,hogy ez csak egy Magyar,normálisabban viselkednek vele mint itthon."

Ugye láttál már olyan táblát külföldön, hogy "magyar, ne lopj!"? Ezzel együtt, mivel éppen a legütőképesebb, legértékesebb fiataljaink - sőt, sajnos már nem csak fiatalok - élnek ott, ezért nyilván jobban meg fogják becsülni őket, mint azokat az arabokat, akik miután betörtek egy üzletbe, még tele is kenték sz*rral.

"De hogy ha egy Magyar kint híres lesz az egyből a mi fiunk/lányunk."

Imre Kertészt én például nem tartom magyarnak, hiszen tudtommal ő sem tartja magát annak. Janics Natasát viszont igen.

"És szeretem ezt az országot ,annyi mindent túlélt már.De amivé teszik,félek hogy ezt a nagy demokráciát nem fogjuk túlélni."

Úgy biztos nem, ha elhagyjuk.

"Szóval tényleg nem kell utána rúgni,ha megunta az itteni szívatást.Nem sokára majd ottani állampolgárként szavaz ottani dolgokról.Na viszlát egy időre!"

Népbetegség nálunk a nyavalygás, pedig a világ országainak többségéhez képest paradicsomi helyzetben vagyunk. A mélyszegénységben élő brazilok is többet mosolyognak, mint az állandóan panaszkodó magyar középosztály. Mert nekünk semmi sem jó, és ahelyett, hogy megoldanánk a problémát, lelécelünk, hogy még nagyobb terhet rakjunk azok vállára, akik szeretnék elhárítani a bajt.
Oké, akkor legyen brit, és szavazzon az ottani ügyekről, ez tiszta sor. (Ha legközelebb írsz, ezt a rengeteg kommentet esetleg egy nagyba is belezsúfolhatnád.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 04:07:08

@Tigeri:

Én azt szeretném, hogy Magyarországot tegyék naggyá, lehetőleg a magyar lakosok.

Tökéletesen megértem a Tildy-hez hasonló álláspontot - éppen tegnap találkoztam egy ilyen párral -, de ettől még nem fogom helyeselni, pont azért, mert szeretem a hazámat.

"én nem tudom elítélni azt aki kint marad.Aki kint akarja biztonságban felnevelni a gyerekét.Itthon meg majd agyonverik a kisebbségiek."

Ott más kisebbségiek verik agyon. A különbség az, hogy Nyugaton koncentráltabb a probléma, és kifejezetten jellemző a városokra, míg nálunk az összcigányság létszáma nincs 10%, az is főleg vidéken él. Ergo külföldön legalább akkora esélye van arra, hogy kisebbségiek inzultálják, kivéve, ha nagyon jó környéken él, ami itthon is adott.

"Oké de te mint kisember mit tudsz csinálni?Ha mindenki keresztbetesz,a töketlen vezetők meg eladják tönkreteszik az országot.Elbasszák a jövődet."

Egyrészt nem tesz mindenki keresztbe - persze negatív hozzáállás vonzza a másik negatív hozzáállást -, másrészt az ország tönkretételéhez és a jövő elkúrásához nagyban hozzájárul az, hogy a legtehetségesebb fiataljaink fordítanak hátat az országnak, amikor a szellemi tőke lenne az egyik legnagyobb lehetőségünk. Érdekes módon a nagyszüleim sem '45-ben, sem '56-ban nem hagyták el az országot - a deportált nagyanyám örült, hogy '45-ben hazavánszoroghatott, igen, haza, oda, ahonnan meghalni küldték el -, a világháború után a semmiből építették fel az országot, Rákosit és Kádárt is átvészelték valahogy a szüleimmel együtt, pedig volt családtag, aki belehalt, és olyan is, aki börtönbe került politikai okokból, a szüleim pedig fölneveltek engem és 4 tesómat úgy, hogy pedagógusok, úgyhogy igazán nem mondható el, hogy ebben az országban éppen most nem lehetne élni.

"a hazaáruló politikusaink is ugyanúgy elmenekülnek majd ha esetleg kitör a balhé."

De utána ne is szavazzanak.:) Egyébként őket nem fogom sajnálni vagy hiányolni.:P

"ahhoz képest,hogy simán leszólhatnák,hogy ez csak egy Magyar,normálisabban viselkednek vele mint itthon."

Ugye láttál már olyan táblát külföldön, hogy "magyar, ne lopj!"? Ezzel együtt, mivel éppen a legütőképesebb, legértékesebb fiataljaink - sőt, sajnos már nem csak fiatalok - élnek ott, ezért nyilván jobban meg fogják becsülni őket, mint azokat az arabokat, akik miután betörtek egy üzletbe, még tele is kenték sz*rral.

"De hogy ha egy Magyar kint híres lesz az egyből a mi fiunk/lányunk."

Imre Kertészt én például nem tartom magyarnak, hiszen tudtommal ő sem tartja magát annak. Janics Natasát viszont igen.

"És szeretem ezt az országot ,annyi mindent túlélt már.De amivé teszik,félek hogy ezt a nagy demokráciát nem fogjuk túlélni."

Úgy biztos nem, ha elhagyjuk.

"Szóval tényleg nem kell utána rúgni,ha megunta az itteni szívatást.Nem sokára majd ottani állampolgárként szavaz ottani dolgokról.Na viszlát egy időre!"

Népbetegség nálunk a nyavalygás, pedig a világ országainak többségéhez képest paradicsomi helyzetben vagyunk. A mélyszegénységben élő brazilok is többet mosolyognak, mint az állandóan panaszkodó magyar középosztály. Mert nekünk semmi sem jó, és ahelyett, hogy megoldanánk a problémát, lelécelünk, hogy még nagyobb terhet rakjunk azok vállára, akik szeretnék elhárítani a bajt.
Oké, akkor legyen brit, és szavazzon az ottani ügyekről, ez tiszta sor. (Ha legközelebb írsz, ezt a rengeteg kommentet esetleg egy nagyba is belezsúfolhatnád.:))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 04:14:36

Elnézést, megint internal server error volt.:-/

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.21. 10:08:28

@Mj: egy fontos lehetőséget sosem veszel számításba: lehet jó is az országnak, ha egyesek elhagyják. Aki béna, itthon csak vergődik, segélyeken evickél, máshol meg még ezzel a képességgel is szívesen fogadják, akkor menjen el, és mindenki jól jár.

Ne legyél negatív, lásd ilyen pozitívan a kimenekülő fattyakat, örülj, hogy a gyenge képességű és/vagy gyenge lelkűek nem rontják odahaza a levegőt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.21. 10:27:26

Amikor szavaztam , még Magyarországra adóztam, talán van beleszólási alapom, nemde?

Nagyon sajnálom, hogy a leírtak alapján az a képél benned, hogy olyan ember vagyok aki csak kapni szeret, látszik , hogy egy picit sem ismersz (személyesen meg főleg nem) , különben ez fel sem merülne benned .

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.21. 10:33:10

Ha azt mondod emberileg nem értesz egyet a döntésemmel, talán jobban érteném, minthogy kvázi szinteket állítasz föl aközött, ki a jobban magyar?!

Vajon aki 4 gyereket szül az jobban magyar, mint aki egyet? Vajon aki segélyeken él és nincs munkája az kevésbé magyar, mint aki dolgozik? Aki külföldre megy, mert otthon úgy érezte a saját hazája "megfojtja" az kevésbé magyar, mint aki marad?

Érted mivel van gondom?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 15:55:26

@mimindannyian:

Nekem éppen az a problémám, hogy szükség lenne azoknak a tudására és munkájára, akik ezt külföldön kamatoztatják, illetve éppen olyanok maradnak itthon, akik nem is dolgoznak. Wass Albert is írt arról, amiről te - a közösségből lemorzsolódók a másik közösség összetartását gyengítik, tehát nem kár értük -, viszont Nyírő József is írt arról a jelenségről, amiről én: a románok úgy népesítették be Erdélyt, hogy a "gyenge lelkűeket", akik a Regátból ki akartak vándorolni, román bankok és pópák támogatták abban, hogy Amerika helyett erdélyi földön gazdálkodjanak. (Mi meg már akkor is szépen kitántorogtunk a "lehetőségek országába".:-/) Aztán egy idő után, mivel könnyebb volt a románná váló falvak többségéhez tartozni - a román "gyenge kötődésűek" könnyedén megerősödtek, amikor kedveztek nekik -, éppen amiatt, mert a románoknál nemzeti ügy volt, hogy minél több román minél több földet szerezzen Erdélyben, 3 generáció alatt hatalmas román öntudatú Ciocos-ok lettek a Csikósokból. Mi pedig folyamatosan csak elidegenítjük, lemorzsoljuk magunkról azokat, akikre a jövőt alapozhatnánk, még akkor is, ha "lelkileg gyengék", és erősebb a személyes boldogulásvágyuk, mint a felelősségérzetük a magyarságért. Ha anyagi értelemben magunkhoz kötnénk őket, a gyerekeik, unokáik lehetnének "erős lelkűek" is, akik már lelki értelemben is eltéphetetlenül kötődnének.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 16:09:44

@tildy:):

Nálam az adózás nem első a prioritási sorrendben, szóval ez nekem nem érv.
Nem kell ismernelek ahhoz, hogy lássam, nem jó a hazámnak, ha elhagyják a munkaképesek.
Ha már szintekről beszélünk, Magyarország érdekei szempontjából igenis léteznek ilyenek: például az ország elemi érdeke, hogy sok olyan gyermek szülessen, aki képes lesz eltartani az egyre több inaktívat. Vagyis aki úgy él, hogy ennek a feladatnak eleget tesz, az Magyarország szempontjából hasznosabb és pártolandóbb, mint az, akit nem érdekel a hazája, nem dolgozik (itthon), pedig tudna, illetve olyan gyerekeket hoz a világra, akik ugyanolyan inaktívak lesznek, mint ő. Az én személyes megítélésem pedig éppen attól függ, hogy az illető magyarként való viselkedése valóban magyar érdeket szolgál, avagy nem, azaz jó, az ország számára hasznos magyar-e, avagy nem olyan jó, nem olyan hasznos. Ettől még lehetsz kedves, aranyos, jó fej, értelmes, stb., ebből a szempontból nem is foglak megítélni, hiszen itt pusztán arról a kérdésről van szó, hogy magyarként hogyan szolgálod az ország érdekeit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.21. 16:28:58

Erdekes megnezni azt a videot , amelyben soroljak , hogy mit talaltak fel magyarok. Erdekes atgondolni azt is, hogy mindezen emberek/feltalalok igen nagy reszenek kulfoldre kellett tavozni, hogy tudjon megfelelot alkotni, es csak ezutan lett elismert. Szomoru.

A lelki kotodesrol: mindig is magyar lesz az anyanyelvem , de ott az en otthonom, ahol otthon erzem magam. (Edasapam is igy volt vele mindig)

Gyerekkoromtol kezdve nem ereztem Magyarorszagon otthon magam. Ez az en hibam is, de eppugy az orszagban levo dolgok is inkabb uldoztek, mint marasztaltak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.21. 16:38:06

@tildy:):

Igen, úgy van, ahogy írod, szomorú. Viszont Szent-Györgyi Albertet sikerült hazahívnia Klebelsbergnek, vagyis létezik olyan ellenpélda, amit követhetnénk.

Az anyanyelvedről nem tehetsz, maximum arról, hogy ápolod-e, arról viszont igen, hogy hazádnak tartod-e az országot, ahol felnőttél, vagy csak egy otthonnak, amit cserélgethetsz, mint más a büdös zoknit.

Engem éppen a lelki kötődésem marasztal leginkább.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.21. 17:38:11

Hazamnak, de nem az otthonomnak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.21. 22:33:42

@Mj: Te nagyon pozitív vagy.Úgy látom kevés vastagbőrt olvasol mostanában.
Azt mondod kell ide a szellemi tőke.De a Magyar találmányok nem itthon valósulnak meg,mert itthon a kutya nem kíváncsi rájuk.
Kertész Imre?Az ki?:))
Azt én is bírom,hogy ő Németben jól érzi magát pedig ők írtották ki a családját.Ő dolga.
Szerinted ha valaki elmegy innen,az biztos hogy csak az ő hibája?
Egyre többen vannak így.Nem esetleg a vezetőinkkel van probléma?
Én senkinek nem mondom,hogy:szopás az itthoni életed?Maradj itt legyél hazafi!
Ki tudja,lesz olyan helyzet,hogy te mondod a gyerekednek,hogy menjen.Én most egyre pesszimistább vagyok.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.22. 00:46:29

@Mj: Magyarországot tegyék naggyá-ha hagyják.
Én is szeretem ezt a szerencsétlen szétkúrt,szétszopatott,kirabolt országot.Azzal együtt,hogy mi vagyunk a világ leghülyébb-legokosabb nemzete.
Ott más kisebbségiek ez igaz sőt míg minket kilóra megvesznek a külföldiek,angliát meg az oroszok,arabok,indiaiak,németek vásárolják fel.Legalább is az autóiparban.
A cigányok főleg vidéken.Ha én most azt mondom,hogy menj oda közéjük lakni az sarkítva ugyan de kicsit olyan mintha tildynek mondanád,hogy gyere haza.
Itt szarér hugyér dolgozhatsz jövőkép nélkül miközben vezetőink a képünkbe röhögnek és szétlopnak mindent.
Tildy nem nyavajog azt mondja viszlát.Magam miatt én sem nyavajgok,mert tudom ,hogy sokmindenben én tehetek a sorsomért.Tildy így döntött.
Népbetegség a nyvajgás.Hát ez a rendszerváltás talán nem úgy jött össze ahogy kellett volna.Az utóbbi századokban a sors nem volt kegyes hozzánk.És ehhez hozzájön a mi hülyeségünk is.Én amúgy drukkolok a tehetséges embereknek így tildynek is.Ha odakint megbecsülik nem sajnálom tóle a jót és gratulálok.Egyenlőre ennyi!:))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 01:08:09

@Tigeri: köszi.

Amúgy bár viszlátot mondtam , visszanézek. Magyar nyelven blogolok, magyarul beszélek itthon a lakásban többnyire , ezenkívül féltem/támogatom a családom is odahaza.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.22. 01:53:50

@Tigeri:

"Te nagyon pozitív vagy.Úgy látom kevés vastagbőrt olvasol mostanában."

Köszönöm, de sosem voltam igazán pozitív. Itt is csak arról van szó, hogy realistaként próbálok hozzáállni ahhoz az előbb-utóbb katasztrófához vezető folyamathoz, aminek az egyik tünete az aktív korú magyarok kivándorlása. És mivel szeretném, hogy Magyarország továbbra is fennmaradjon, azt is szeretném, hogy élhetőbbé tegyük, és hogy visszajöjjenek azok, akikre nagy szüksége van az országnak.

"Azt mondod kell ide a szellemi tőke.De a Magyar találmányok nem itthon valósulnak meg,mert itthon a kutya nem kíváncsi rájuk."

Vannak itthon is megvalósuló magyar találmányok - nyilván sokkal kevesebb pénzből -, csak azokra se kíváncsi a kutya se, hiszen a mentalitásunkkal is baj van. Viszont ahhoz, hogy itthon egyáltalán érdemben tudjuk finanszírozni a kutatás-fejlesztést, úgy tudunk pénzt előteremteni, ha javítunk a dolgozók/nem dolgozók arányán, illetve munkahelyeket hozunk létre.

"Kertész Imre?Az ki?:))"

Viccen kívül egy olyan Nobel-díjas író, aki magyarnak született, de végül nem kért belőle.

"Azt én is bírom,hogy ő Németben jól érzi magát pedig ők írtották ki a családját.Ő dolga."

Ja, csak ezután ne hívjuk magyar írónak, hiszen ő sem hívja magát annak.

"Szerinted ha valaki elmegy innen,az biztos hogy csak az ő hibája?"

Nem csak, de az övé IS.

"Egyre többen vannak így.Nem esetleg a vezetőinkkel van probléma?"

De, velük is, a folyamat azonban akkor is kétoldalú. Mikor volt utoljára jó vezetője az országnak, és mikor volt utoljára itt virágkor? Na ugye.

"Én senkinek nem mondom,hogy:szopás az itthoni életed?Maradj itt legyél hazafi!
Ki tudja,lesz olyan helyzet,hogy te mondod a gyerekednek,hogy menjen.Én most egyre pesszimistább vagyok."

Nem szeretném ezt mondani, maximum akkor, amikor a testi épségét, életét fenyegetik. Én sem vagyok optimista, ezért mondom azt, hogy addig jöjjenek vissza kintről a magyarok, amíg nem túl késő. Mert így tényleg az lesz a vége, hogy az utolsó majd lekapcsolja a villanyt.

"Magyarországot tegyék naggyá-ha hagyják."

Magyarországot mindenkinek magának kell naggyá tennie, a környezetében. Mástól elvárni mindig menekülő útvonal.

"A cigányok főleg vidéken.Ha én most azt mondom,hogy menj oda közéjük lakni az sarkítva ugyan de kicsit olyan mintha tildynek mondanád,hogy gyere haza."

Nem hiszem, ugyanis külföldre éppen azért mész, hogy jobban érvényesülj, jobban érezd magad, azzal együtt, hogy ott is bőven tarthatsz a gettósodó bevándorlóktól. Cigányok közé meg akkor mész, ha öngyilkos akarsz lenni, ha rendőr vagy, és nagy ritkán kihívnak a tényleg veszélyes helyekre, esetleg olyan szociológus/szociális munkás vagy, aki valóban kapcsolatba szeretne lépni a munkája alanyaival. Na jó, néha a tévések is kimennek forgatni, és jobb esetben megússzák egy ellopott mobillal.

"Itt szarér hugyér dolgozhatsz jövőkép nélkül miközben vezetőink a képünkbe röhögnek és szétlopnak mindent."

Nekem van jövőképem: éppen az, hogy mindent megteszek - például történelmet tanítok - azért, hogy ez az ország kitámolyogjon ebből a posványból, és az érvényesülésemhez nekem tökéletesen elég a saját környezetem. (Ehhez persze hozzájárul, hogy nincsenek nagy igényeim, és inkább könyvet veszek, mint ruhát.) A röhögés meg egy idő után nem zavar már, a hitem szerint mindenki meg fogja kapni méltó jutalmát/büntetését.

"Tildy nem nyavajog azt mondja viszlát."

Meg azt mondja, hogy itthon hogyan viselkedtek vele, amit bizony olyan súlyos panasznak szán, hogy egy kiköltözést is meg akar indokolni vele.

"Magam miatt én sem nyavajgok,mert tudom ,hogy sokmindenben én tehetek a sorsomért.Tildy így döntött."

Igen, tehát viselje is ennek a következményeit.

"Népbetegség a nyvajgás.Hát ez a rendszerváltás talán nem úgy jött össze ahogy kellett volna.Az utóbbi századokban a sors nem volt kegyes hozzánk.És ehhez hozzájön a mi hülyeségünk is."

Az utóbbi századokban mégis itthon tudtunk maradni azért, hogy jobb legyen. De ezt a kört is már vagy ezredszer futjuk le.

"Én amúgy drukkolok a tehetséges embereknek így tildynek is.Ha odakint megbecsülik nem sajnálom tóle a jót és gratulálok.Egyenlőre ennyi!:))"

Ki sajnálja tőle?:) Gratulálni viszont nem fogok, amikor a magyarsága megítéléséről van szó, hiszen az éppen egy kudarc története.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.22. 01:55:21

@tildy:):

Ez még mindig csak az a két kategória - a család és az anyanyelv -, amiről nem tehetsz, és a lehető legtermészetesebb, hogy foglalkozol, törődsz velük.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 02:22:58

@Mj: Ha mást mondok, akkor pedig nekem esel, hogy csak kapni akarok, azért sorolom.

A cigányokkal kapcsolatban: tudod valaki köztük nő fel , nem válogathat. És szerintem ki akar törni ő is. A szavaid alapján te sem lennél szívesen közöttük.

Képzeld bele ennek az embernek a lelkivilágába, és látod, mit érezhettem én.

Szóval Tiberi nagyon is jól látja a párhuzamot, az én hazamenetelem kb olyan szintű , mintha mondjuk neked kéne egy szintet lentebb menni.

Sajnálom, lehet szerinted szemétség, szerintem nem az, hogy mentem a bőröm, amíg lehet . És menteni fogom a családomét is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 02:26:24

@Mj: Amúgy örülnék, ha leírnád milyen kategóriákra gondolsz ami nem ez? Eddig amiket mondtam , ( pl. a véradást, és a többit) mind zsigerből kizártad.

Mi számítana hát valaminek?

A történelemre meg: remélem normálisan tanítasz történelmet. Nekem nagyon rossz történelemtanárok jutottak, akik összefüggésekre nem, csak évszámokra voltak kíváncsiak.
Azt meg, hogy mennyire másképp lehet leírni (hamisítani) a történelmet, az eseményeket, 2006 óta tudom .

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.22. 16:10:46

@Mj: no, ha belátod, hogy attól függ egy hely benépesedése, hogy mennyire jól bánnak az ott élőkkel, támogatják-e, akkor minek szapulod pl. Tildyt? Szapuld a politikát, hogy nem teszi vonzóvá az itthon dolgozást.

Szerintem hülyeség elvárni bárkitől, hogy magasztos, hazafias okokból sínylődjön. A Haza nem Isten, nem egy mindenek felett álló érték. Ez csak egy üres fogalom, amit az tölt meg tartalommal, ha a haza vonzó, ha jó ott lenni, dolgozni, élni. Az a haza, ami rossz, az olyan, mint az üres tányér. Belekanalazhatunk, ápolhatjuk az evés hagyományát, de éhen maradunk. Nem a tányért kell dicsőíteni, hanem azt, ami benne van. Ha pedig csak moslék van benne, akkor szembe kell nézni a tényekkel: ezt megenni normális ember nem fogja. Lesz néhány múltban merengő, aki emlékszik jó ételekre (vagy csak olvasott róluk), és ezért kanalazgat, lesz pár, aki azért kanalaz, mert azt hiszi, hogy majd jobb kerül a moslék helyére, de ez mind ütődött viselkedés. Aki jó hazát akar, avagy finom étellel teli tányért, az a szakácshoz megy, ő felel érte, hogy mi kerül a tálba. Nem az egyszerű embert kell ütni, hogy majszolja a sz*rt.

Családbarát politika, oktatás+kutatás támogatás, és a kivénhedt, csak hátráltató rétegek bedarálása, ez kell, és mindjárt lesz virágzás. Ja, hogy mindenkivel jól kell bánni, rosszul senki sem járhat? Jól van, leülhetsz, így csak az ügyeskedők, a rendszer hibáinak kihasználói fognak vígan élni továbbra is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.22. 19:47:07

@tildy:):

"Ha mást mondok, akkor pedig nekem esel, hogy csak kapni akarok, azért sorolom."

Esik neked a fene. Ha neked esnék, nem ilyen hangnemben tenném.:)

"A cigányokkal kapcsolatban: tudod valaki köztük nő fel , nem válogathat. És szerintem ki akar törni ő is. A szavaid alapján te sem lennél szívesen közöttük."

Cigányként sem kell feltétlenül elhagynod az országot ahhoz, hogy kitörj, sőt, most éppen komoly gondban van Románia és Bulgária, hogy a tőlük kivándorló cigányok hazamennek Franciaországból és Olaszországból, utóbbiak ugyanis már nem látják szívesen őket.

"Képzeld bele ennek az embernek a lelkivilágába, és látod, mit érezhettem én."

A párhuzam azért rossz, mert neked állításod szerint nem azért kellett külföldre menned, mert nem kaptál munkát, hanem azért, mert nem érezted itt jól magad, és ez elég volt ahhoz, hogy hazát cserélj.

"Szóval Tiberi"

Tigeri, de ez zavarja őt.:P

"nagyon is jól látja a párhuzamot, az én hazamenetelem kb olyan szintű , mintha mondjuk neked kéne egy szintet lentebb menni."

Te írtad, hogy nem azért mentél ki, hogy meg tudj élni. Innentől kezdve ennek lelki háttere van. Eddigi életem során már voltam felsőbb szinten is, de nálam nem a lét határozza meg a tudatot.

"Sajnálom, lehet szerinted szemétség, szerintem nem az, hogy mentem a bőröm, amíg lehet . És menteni fogom a családomét is."

Minden bőrét mentő munkaképes csak egy újabb koporsószeg az itthon maradóknak, meg en bloc Magyarországnak, akár meg lehet őket érteni, akár nem. Ezen nincs mit szépíteni.

"Amúgy örülnék, ha leírnád milyen kategóriákra gondolsz ami nem ez? Eddig amiket mondtam , ( pl. a véradást, és a többit) mind zsigerből kizártad.

Mi számítana hát valaminek?"

Tőlem bármi lehet, ami az ország megmaradását szolgálja.

"A történelemre meg: remélem normálisan tanítasz történelmet. Nekem nagyon rossz történelemtanárok jutottak, akik összefüggésekre nem, csak évszámokra voltak kíváncsiak."

Nekem is volt egy nagyon rossz történelemtanárnőm, de a negatív példa is motivál abban, hogy ne olyan legyek, mint ő.:) A magolást az agy megalázásának tartom, és csak egy sokadrangú célom az, hogy a történelemtanítás keretében némi általános műveltséget is fölszedjenek magukra a srácok. (Persze az sem árt.:)) Az évszámokat, személyeket, fogalmakat ma eleve meg tudják keresni a neten, viszont az már egyáltalán nem mindegy, hogy az eléjük tálalt információkat és forrásokat hogyan kezelik; rendelkeznek-e kritikus szemlélettel ahhoz, hogy el tudják dönteni, egy adott forrás - akár tegnapi politikai beszéd - hol és miben hazudik nekik, hol és hogyan akarja átverni őket, vagy egyszerűen csak miben elfogult, miben téved. Másrészt a történelem identitásformáló tényező is, így, amikor megismerkednek a magyar történelemmel és annak legfontosabb személyiségeivel, tudni, de legalábbis sejteni fogják, mi az a közösség, amihez tartoznak, honnan jöttek, hová nyúlnak a gyökereik és hová tartanak. (Sokat szoktam ugyanis előre-hátra utalni, az aktualizálások pedig éppen azért is fontosak, hogy a mai világban is el tudják helyezni azokat a tanulságokat és működési elveket, amikkel találkoznak az órán, lásd: választási rendszerek, propaganda, pártok, "urambátyám világ", stb.) A csúcsok csúcsa pedig a nevelés, ami természetesen a legnehezebb feladat.

"Azt meg, hogy mennyire másképp lehet leírni (hamisítani) a történelmet, az eseményeket, 2006 óta tudom ."

Amióta világ a világ, a történelmet még nem dolgozták fel objektíven, még akkor sem, ha törekedtek rá.:) 2006 kapcsán egyébként mire gondolsz pontosan?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.22. 20:20:10

@mimindannyian:

"no, ha belátod, hogy attól függ egy hely benépesedése, hogy mennyire jól bánnak az ott élőkkel, támogatják-e, akkor minek szapulod pl. Tildyt? Szapuld a politikát, hogy nem teszi vonzóvá az itthon dolgozást."

Azzal együtt, hogy valóban élhetővé kell ahhoz tenni az országot, hogy érdemes legyen itt maradni - de ezt is nekünk -, sohasem fogunk előrébb jutni, ha mindig csak bűnbakokat kiáltunk ki, akik szintén közülünk kerülnek ki, magunkban pedig sosem keressük a hibát.
Ahogy Széchenyi mondja: "A nemzet nagysága, boldogsága mindig csak magában a nemzetben rejtezik."

"Szerintem hülyeség elvárni bárkitől, hogy magasztos, hazafias okokból sínylődjön."

Tildy nem írta, hogy sínylődött.

"A Haza nem Isten, nem egy mindenek felett álló érték. Ez csak egy üres fogalom, amit az tölt meg tartalommal, ha a haza vonzó, ha jó ott lenni, dolgozni, élni. Az a haza, ami rossz, az olyan, mint az üres tányér."

Ha már hasonlat: a tányért nekünk kell telepakolni.

"Belekanalazhatunk, ápolhatjuk az evés hagyományát, de éhen maradunk. Nem a tányért kell dicsőíteni, hanem azt, ami benne van. Ha pedig csak moslék van benne, akkor szembe kell nézni a tényekkel: ezt megenni normális ember nem fogja. Lesz néhány múltban merengő, aki emlékszik jó ételekre (vagy csak olvasott róluk), és ezért kanalazgat, lesz pár, aki azért kanalaz, mert azt hiszi, hogy majd jobb kerül a moslék helyére, de ez mind ütődött viselkedés. Aki jó hazát akar, avagy finom étellel teli tányért, az a szakácshoz megy, ő felel érte, hogy mi kerül a tálba. Nem az egyszerű embert kell ütni, hogy majszolja a sz*rt."

A hasonlattal az a gond, hogy mi, egyszerű emberek is szakácsok vagyunk. Ha mindent csak mástól várunk, azt is fogják tenni velünk, ami nem a mi, hanem a mások érdekei, hiszen mi felállunk az asztaltól, és hátra tesszük a kezünket.

"Családbarát politika, oktatás+kutatás támogatás, és a kivénhedt, csak hátráltató rétegek bedarálása, ez kell, és mindjárt lesz virágzás."

Ebben teljesen egyetértünk, hiszen ezek létfontosságú dolgok, de ehhez is alanyok kellenek, vagyis kétoldalú a dolog.

"Ja, hogy mindenkivel jól kell bánni, rosszul senki sem járhat?"

Ilyet nem írtam.

"Jól van, leülhetsz,"

Már ülök, köszönöm.:)

"így csak az ügyeskedők, a rendszer hibáinak kihasználói fognak vígan élni továbbra is."

Úgy valóban, ha azok mennek innen el, akiknek újra kellene rakniuk az ország alapjait, és azok maradnak, akik csak terhet jelentenek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 20:50:02

@Mj: Anyagilag tényleg nem sínylődtem, csak gyerekkoromban, 6 éves koromig pajtából átalakított komfort nélküli 15 nm-es lakásban laktunk, ztán középiskolás koromban is jó ha hetente egyszer hús jutott az asztalra. Főiskolát szüleim támogatása nélkül végeztem , önerőből .

Nem erre értettem a sínylődést. Hanem arra, hogy lehet választani: keveset keresni, fullra bejelentve, vagy többet , de borítékosan. Például. Vagy arra, hogy a kormány jobban akarja tudni, mi a jó neked. Ne akarja jobban tudni.

Kinek mi a jólét, vagy gazdagság , nekem már az is jólét, ha nem kell azon aggódnom, jut-e számlára vagy sem.

Ergó ezen értettem azt, hogy jól éltem, és nem anyagi okokból jöttem el. Meg szüleimhez képest is jól éltem.

Tigeri pedig felnőtt, ha zavarja, hogy elgépeltem a nevét, majd szól. Kéretlenül totál felesleges megvédened.

Egyébként elnézést , hogy el mertem véletlen gépelni a nevét.

2006 kapcsán pedig arra gondolok, mi az amit a média mutatott, és mi az a félelem , amit akkor átéltem. Az, hogy féltem színes ruhákat (pirosat, narancsot , bármilyet) felvenni, nehogy ezért essen nekem valaki, mert többet lát bele. Annyira féltem , hogy már akkor jöttem volna - anyagilag azonban akkor még nem tehettem meg.

Arra , hogy "kimosdattak" jópár rendőrt, és még sorolhatnám. Hogy meghamisítják, valóban mi és hogyan történt. Hogy titkosítják 80 évre az egészet. Sorolhatnám még.

Bennem azonban az a félelem megmaradt, se utcakővel, se gumilövedékkel nem szeretnék szembe kerülni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 21:01:52

@tildy:): Viszont ha azt vesszük, egy mérnök mennyit tud keresni , akár odahaza is - ha szerencsés , és netán nyal felfele- akkor viszont még az eljövetelemkor is diplomás mérnöki kezdőbéren voltam. Ha ezt vesszük nem éltem jól. Csak én nem ehhez hasonlítottam, hanem ahhoz, amit gyerekkoromban el kellett szenvedni. Ahhoz, hogy gimiben is unokatesók ruháiban jártam, hogy úgy kellett gyűjteni egy egy új ruhára, stb.

Azt hiszem megpróbáltam az országot jobbá tenni párszor, amilyen szinten egy kisember tudja.
Ha az ország nem becsüli és nem tiszteli az állampolgárát, akkor ne csodálkozzon, hogy aki tud lelép.

Lehet gyengelelkűzni, de aki leszólja a másikat , semmivel sem különb .

A te helyes hozzáállásod is az lenne, ha nem leszólnál, hanem próbálnál affele "irányítani" "szegény megtévedt lelkem", hogy próbáljam a hazám akár innét is segíteni. De amíg azzal, hogy eleve leszólsz, bűntudatot próbálsz kelteni és kevesebbre tartasz egy másik magyarnál , egy percig sincs kétségem, hogy hozzád hasonló emberekből álló környezetre abszolút nincs szükségem. És szerintem sokaknak sem.

És szerintem annak a helynek sem rám, amelyben nem érzem jól magam .

Kicsit dögöljen meg a szomszéd , meg a szomszéd tehene is. Bocsánat, de ebben én nem szándékozom részt venni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.22. 21:15:36

Egyébként fecó is meg mondta,el lehet menni.Igaz ezt vállalkozóknak mondta és ebben igaza volt.Mert ezeknek az embereknem nem létkérdés,hogy hol vállalkoznak.Pl. a szlovákiában bejegyzett vállalkozásokra gondolok.
Amúgy meg kurva sok ember van akinek lenne pénze,hatalma jobbá tenni az országot,de szarnak bele.Viszlát,megyek meccset nézni!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.22. 21:34:45

Amúgy bár írtam amit írtam, mindazok mellett is legalább 5-10 év kellett volna hogy lakáshitelhez juthassak egyáltalán (mert ugye az önerőt valahonnét össze kell szedni, ha nem tolják az ember segge alá, vagy nem megy "jól" férjhez) , és bár jóval kilátástalanabb helyzetben lévők is vannak nálam, azért ezek sem túl kecsegtető kilátások .

De ez mellékes, eddig is elvoltam saját lakás nélkül, ezután is elleszek egy darabig.

De az biztos, hogy saját lakás és gyerek projekt odahaza nem fért volna bele, még jó darabig .

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.22. 23:23:00

@tildy:):

"Nem erre értettem a sínylődést. Hanem arra, hogy lehet választani: keveset keresni, fullra bejelentve, vagy többet , de borítékosan. Például."

Ez még mindig anyagi megfontolás, amit te tagadtál eddig.

"Vagy arra, hogy a kormány jobban akarja tudni, mi a jó neked. Ne akarja jobban tudni."

Ez elég képlékeny mondat. A kormánynak azt kell tudnia, hogy mi a jó az országnak.

"Kinek mi a jólét, vagy gazdagság , nekem már az is jólét, ha nem kell azon aggódnom, jut-e számlára vagy sem."

Nekem is.

"Ergó ezen értettem azt, hogy jól éltem, és nem anyagi okokból jöttem el. Meg szüleimhez képest is jól éltem."

Akkor szerintem zárjuk is le ezt az anyagias fejezetet.

"Tigeri pedig felnőtt, ha zavarja, hogy elgépeltem a nevét, majd szól. Kéretlenül totál felesleges megvédened."

A zavarja őt kifejezés nem kijelentő, hanem felszólító értelmű, de fölösleges erre egy mondatnál több szót vesztegetni.

"2006 kapcsán pedig arra gondolok, mi az amit a média mutatott, és mi az a félelem , amit akkor átéltem."

Én kint voltam, első sorból láttam mindent - éppen azért is, hogy ne manipulálhassanak a közvetítés során -, és nagyon dühös voltam.

"Az, hogy féltem színes ruhákat (pirosat, narancsot , bármilyet) felvenni, nehogy ezért essen nekem valaki, mert többet lát bele. Annyira féltem , hogy már akkor jöttem volna - anyagilag azonban akkor még nem tehettem meg."

Én október 23-ika feliratú, lyukas zászlós, Kossuth címeres felsőt hordtam 2006. október 23-án, és csak egy idióta, rossz értelemben vett liberális gyerek találta ki erre, hogy fasiszta vagyok, őt meg röhögve hagytam főni a saját levében.:) De igazoltattak már rendőrök ugyanezért a pólóért, 2 évvel később.:)

"Arra , hogy "kimosdattak" jópár rendőrt, és még sorolhatnám. Hogy meghamisítják, valóban mi és hogyan történt. Hogy titkosítják 80 évre az egészet. Sorolhatnám még."

Azok számára nem lehet meghamisítani a történteket, akik szemtanúk - ők más szempontból elfogultak -, ezért is örülök, hogy közéjük tartozhatom úgy, hogy nem lettem egyben áldozat is. A titkosítást egyébként már feloldották, Balsaiék pedig beterjesztik a semmisségi törvényt, aminek egyébként nem értek egyet a módszerével. (De ezt a Véleményvezér már leírta.)

"Bennem azonban az a félelem megmaradt, se utcakővel, se gumilövedékkel nem szeretnék szembe kerülni."

Ilyen esetben inkább meg kellene tanulni hideg fejjel gondolkodni, mert később még visszaüthet. Nekem azóta például lett itthoni védelemre egy gumilövedékes gázpisztolyom.

"Viszont ha azt vesszük, egy mérnök mennyit tud keresni , akár odahaza is - ha szerencsés , és netán nyal felfele- akkor viszont még az eljövetelemkor is diplomás mérnöki kezdőbéren voltam."

Egy ügyes mérnök kezdő bruttója (juttatások nélkül) 300 ezer forint fölött van itthon, ezt pont azért mondom, mert sógorjelölt az Ericsson-nál dolgozik villamosmérnöki végzettséggel, és nagyon kényelmesen megél belőle. De ez még mindig az anyagi rész.

"Ahhoz, hogy gimiben is unokatesók ruháiban jártam, hogy úgy kellett gyűjteni egy egy új ruhára, stb."

Én a nagyobb tesóim ruháit örököltem, Karácsonyra, szülinapra esetleg kaptam egy-egy új darabot, most is nem egy ruhadarabom 10 éves - hála Istennek nem változik sokat az alakom -, úgyhogy el tudom képzelni.:(

"Ha az ország nem becsüli és nem tiszteli az állampolgárát, akkor ne csodálkozzon, hogy aki tud lelép."

Én nem csodálkozom, nagyon jól tudom, hogy sok ember nem lát más lehetőséget ahhoz, hogy boldogulni tudjon. Csupán azt mondom, hogy ez katasztrófához fog vezetni, amit minden eszközzel meg kellene próbálni megakadályozni.

"Lehet gyengelelkűzni, de aki leszólja a másikat , semmivel sem különb"

A fogalmat nem én hoztam be, és azért használtam, hogy pontosan válaszolhassak mimindannyian kommentjére. Másrészt, mint említettem, vannak az ország számára hasznos és kevésbé hasznos állampolgárok, ez azért elég egyszerűen belátható. Hasznosak azok, akik áldozatokat vállalva foglalkoznak az ország sorsával, és igyekeznek azt jobbá tenni, kevésbé hasznosak azok, akik a süllyedő hajóról elmenekülnek ahelyett, hogy amíg apró a lyuk, betömnék. Ami szintén érthető, viszont attól még nem jó. Én ezt a két dolgot állapítottam meg tucatnyi kommenten keresztül, de te még mindig ott tartasz, hogy személyeskedem és leszóllak, mintha nem akarnál saját magadon túl is látni. Pedig pont az a lényeg, hogy Magyarországnak a hozzád hasonlókra is szüksége van, és csak miminadannyian állítja azt, hogy a "gyenge lelkűek/gyenge képességűek" jobb is, ha kint maradnak. Ami a szomszéd tehenét illeti, engem a saját tehenem boldogulása érdekel, a másé nem.

"De az biztos, hogy saját lakás és gyerek projekt odahaza nem fért volna bele, még jó darabig ."

Azért ezzel még kivárnék, a mostani kormány éppen a családalapítást, gyermeknevelést igyekszik támogatni. A 45 nm2-es panelban lakó háromgyerekes bátyám például valószínűleg jól fog járni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.23. 00:50:43

Oké, nekem odahaza sosem érte még el a bruttó 300-at a bruttóm, de még a 255-t se . Jelen rendszerrel is csak rosszul jártam volna, kevesebbet kaptam volna.
Mindegy, ezt a részt zárjuk le.

Azt mondod elmenekülünk, ahelyett, hogy amíg apró a lyuk , betömnénk. Mondd , mi tehettem volna még többet annál, hogy óvodák játszótereit festem, vagy pl. az egyik mobilcég támogatását leszervezem egy másik ovinak? (gyerekkönyvek) Vagy hogy játszótér létrehozására szervezek gyűjtést ? Mi többet még? Szüljek 5 gyereket , akik éljenek mind odahaza , akkor elég magyar vagyok , ha a fentiek alapján nem?

Amúgy emlegetted , hogy a nyelvet családomat nem én választom. Ez igaz.

Nos azt , ahova születik, amely nemzetbe születik az ember azt sem ő választja. Nem tett érte semmit, hogy oda kerüljön.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.23. 01:01:11

"Ez még mindig anyagi megfontolás, amit te tagadtál eddig."

Valószínűleg félreérthető a fogalmazásom . Nem tartom etikusnak sem a hálapénzt, sem a szürke /fekete fizetést. Ezzel van bajom. Hiszen lehet választani, vagy éppen kijössz a fizudból , de félrerakni nem tudsz (évekig ezt csináltam mire tudtam fentebb lépni), de tiszta a lelkiismereted , vagy belemész a játékba. Lehet választani. Egyik sem szép kilátás. Nagyon ritkán van olyan szerencsés valaki, hogy kifog egy olyan multit, aki ki is fizeti nek a bruttó 350-400 körüli összeget, nem ez a jellemző.

És nem anyagi megfontolásból jöttem ki.
Váltani akartam, de amerre csak szétnéztem , szürke bér ment volna. Ez nekem nem járandó út.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.23. 10:16:41

@Mj: sajnos a szociálpszichológiából nullásra vizsgáztál, nem vállalom fel, hogy kihozlak a tudatlanságból. Ostorozd tovább a kisembert, ezzel egyben ellentmondva saját elvidnek. Erre vagy képes. A tehetetlen vergődéseddel legjobb példáját nyújtod a magyarság rossz oldalára: ha tenni nem tudok, legalább a másikaknak fejmosást tartok, hogy őbennük van a hiba, változzanak. Francot.
Empátiából és bölcsességből egyes, ismét leülhetsz.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 12:28:12

@mimindannyian: Te most kivel vagy?2 napja mintha még tildyt szidtad volna...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 12:32:41

Amúgy ha jól tudom Tom Bobb nevű blogger is kiment kanadába,mert nem tetszett neki at itthoni helyzet.Mivel itt a fővárosban nem védik meg őket a cigányoktól.Asszem ha minden így folytatódik Kanada meg Oroszország lesz a megoldás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 12:49:21

@Mj: Az utóbbi századokban is itthon tudtunk maradni.Ööö én hallottam valami másfélmillió kitántorgóról.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 13:31:16

@tildy:):

"Azt mondod elmenekülünk, ahelyett, hogy amíg apró a lyuk , betömnénk. Mondd , mi tehettem volna még többet annál, hogy óvodák játszótereit festem, vagy pl. az egyik mobilcég támogatását leszervezem egy másik ovinak? (gyerekkönyvek) Vagy hogy játszótér létrehozására szervezek gyűjtést ? Mi többet még? Szüljek 5 gyereket , akik éljenek mind odahaza , akkor elég magyar vagyok , ha a fentiek alapján nem?"

Személy szerint - amit direkt nem éleztem ki eddig, hiszen itt általános tünetként beszélek a jelenségről - nekem elég lenne annyi, hogy tervezed a hazajövetelt, és a kinti megtakarításaidat majd befekteted itthon.

"Amúgy emlegetted , hogy a nyelvet családomat nem én választom. Ez igaz.

Nos azt , ahova születik, amely nemzetbe születik az ember azt sem ő választja. Nem tett érte semmit, hogy oda kerüljön."

Így van. De ahogy törődsz a családoddal és a nyelveddel, úgy törődhetsz egy kicsit az országoddal, hazáddal is.

"Nem tartom etikusnak sem a hálapénzt, sem a szürke /fekete fizetést. Ezzel van bajom. Hiszen lehet választani, vagy éppen kijössz a fizudból , de félrerakni nem tudsz (évekig ezt csináltam mire tudtam fentebb lépni), de tiszta a lelkiismereted , vagy belemész a játékba. Lehet választani."

Én a lelkiismeretemet választottam, és inkább azért ne nézzek tükörbe, mert nincs rá pénz, mint azért, mert úgyis szembeköpném magam. Nem mindig a széles út a jó út.

"Váltani akartam, de amerre csak szétnéztem , szürke bér ment volna. Ez nekem nem járandó út."

Így teljesen világos és érthető a problémád, ezzel kellett volna kezdened, és máris nem kell annyi felesleges kört lefutnunk.:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 13:32:49

Szóval sokan gondolkznak,hogy menni vagy maradni.Pedig aztán forradalom volt meg minden.De ebben a rendszerben is a gárdamellény a legnagyobb probléma.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 13:34:49

Arra én is gondoltam,hogy itt mikor és ott mikor vállalhatna gyereket az ember például.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 13:39:40

@Mj: Azé' Viktorék nyalhatnák már az egyszerű dolgozó adófizetők seggét is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 13:41:14

Na,talán este még találkozunk.Azért hogy feldobtuk ezt a blogot 103 komment.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 13:42:36

@Mj: Viszont én úgy csinálnám ,ahogy te írtad.Kimenni gyűjteni,hazajönni,De tényleg viszlát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 13:46:07

@mimindannyian:

"sajnos a szociálpszichológiából nullásra vizsgáztál, nem vállalom fel, hogy kihozlak a tudatlanságból."

Szerencsére ahol valóban vizsgáztam szociálpszichológiából, ott jelest kaptam, tudom, tudom, a vizsgáztatót minősíti.:) A tudatlanságból való kihozatal helyett szerintem is a szövegértésbeli nehézségeken kellene túllendülni. Én például nem értem a logikádat: először legyintesz Tildy után, aki szerinted "gyenge lelkű/gyenge képességű", mondván, nem kár érte, aztán gondolsz egyet, és elkezdesz velem személyeskedni, hogy mégis hogy gondolom azt, hogy Tildy kapcsán - akit maximum magyarságában ítélek meg - merek fölvázolni egy lehetséges forgatókönyvet Magyarország sorsát tekintve.

"Ostorozd tovább a kisembert, ezzel egyben ellentmondva saját elvidnek."

Ha ostoroznám, más szavakat használnék. Először ugyanis az a célom, hogy ráébresszem az illetőket arra, milyen kétoldalú, azaz rajtuk is múló folyamat alanyai. És csak azután következik az, hogy megpróbáljam rábeszélni őket arra, hogy mivel nagyon örülnénk, ha visszajönnének és szükségünk van rájuk, legalább hagyják nyitva a végleges maradás kérdését.

"Erre vagy képes."

Azt te nem tudhatod.:)

"A tehetetlen vergődéseddel legjobb példáját nyújtod a magyarság rossz oldalára: ha tenni nem tudok, legalább a másikaknak fejmosást tartok, hogy őbennük van a hiba, változzanak."

Egyrészt nem vergődöm tehetetlenül, mert más emberekkel is beszélgetek, akik kint élnek/ki akarnak menni, másrészt a probléma megoldása mindig a probléma felismerésével kezdődik. Ami még mindig nem fejmosás, csupán a probléma részleteinek ismertetése.

"Francot.
Empátiából és bölcsességből egyes, ismét leülhetsz."

Még mindig ülök, a tanár szerepet pedig inkább hagyd meg nekem.:) Nincs szükségem sem az empátiám, sem az értelmi képességeim bizonyítására, főleg akkor, ha a vitának még csak az első része zajlott le, vagyis nem tudhatod, a továbbiakban milyen célból és hogyan fogok reagálni.:) Na de addig is kíváncsian várom a logikai ugrásaid feloldását.;-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.23. 14:08:07

Ha majd a burokracia , tb jelelgu orvoslas,a tolerancia, az alap emberi hozzaallas eljut odahaza arra a szintre minimum, mint itt van, akkor esetleg elgondolkodok a visszamenetelen.

Addig viszont megyek elore a brit allampolgarsagert.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 14:09:01

@Tigeri:

Oroszországban nemrég olyan embereket lőttek le fényes nappal az utcán, akik grúzoknak néztek ki, úgyhogy aki fél a cigányoktól, még meglepődhet kint, hogy mik vannak. Kanada tényleg biztonságosabb hely, de ott is vannak (még) bevándorlók bőven. Általában véve sajnos az a tendencia, hogy a "fejlett Nyugaton" nem tudnak mit kezdeni az asszimilálódni nem akaró/képtelen, ezért gettósodó és erőszakos bevándorlókkal, hiszen még csak most merik kimondani a multikulti kudarcát. Borzasztó, ha valaki azért hagyja itt az országot és az egész eddigi életét, mert fél, de nem biztos, hogy külföldön kevesebb félelemmel élhet. Egy másik blogon nemrég írta valaki, hogy még Brüsszelben sem metrózhat este 10-kor az ember lánya, mert akkor is megerőszakolhatják.

"én hallottam valami másfélmillió kitántorgóról."

Árnyalnám a kérdést, hogy jobban érthető legyen: akkor tartós népességnövekedés volt, és főleg azok a szegényemberek mentek ki, akik éheztek, úgy is mondhatnám, hogy az országnak nem kellett belerokkannia. (Maximum a nemzetiségi kérdést élezte ki jobban, főleg Erdélyben, de Trianonnál ez csak egy apró szál.) Korábban írtam egyébként, hogy akit üldöznek, vagy éhenhalna itthon, annál én nem várom el, hogy vesszen oda, hiszen mindenkinek egy élete van.

"De ebben a rendszerben is a gárdamellény a legnagyobb probléma."

Azért ez egy kicsit demagóg lett.:) A legnagyobb probléma az, hogy a kormánynál én nem látom a 8 év alatti felkészülést és a szilárd terveket, amiket takarniuk kellene a sokszor tetszetős céloknak.

"Arra én is gondoltam,hogy itt mikor és ott mikor vállalhatna gyereket az ember például."

Az általános tendencia szerint minél jobban él valaki, annál később és kevesebb gyereket fog vállalni. Nálunk még mindig 2 fölötti a tervezett gyerekszám, ami jó hír, tehát szerintem politikai eszközökkel lehetne fölfele módosítani azt a vállalt 1,33-at. (Nem, nem az abortusz tiltásával és nem a családi választójoggal.:P)

"Azé' Viktorék nyalhatnák már az egyszerű dolgozó adófizetők seggét is."

Az adórendszer tényleg komoly kérdéseket vet föl azzal kapcsolatban, hogy valóban a 30-40-es, adófizető középréteget tekintik-e társadalmi bázisuknak. Viszont még mindig lebegtetnek fontos bejelentéseket, úgyhogy én még kivárok.

"Viszont én úgy csinálnám ,ahogy te írtad.Kimenni gyűjteni,hazajönni,De tényleg viszlát."

Igen, ez egy kényszerű, de járható kompromisszum. Viszlát, én is megyek a dolgomra.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 14:19:21

@tildy:):

Na, erre még tudok válaszolni. A tolerancia és az emberi hozzáállás azon is múlik, hogy milyen az ember egyéni kisugárzása, amúgy pedig elég lassan változik országos méretekben. Ha kapok egy rossz hírt, és ezért rossz kedvvel intézek ügyeket, vásárolok be, sokkal kelletlenebbül, undokabbul viselkednek velem még a villamoson is, mint akkor, amikor nyugodt vagyok, kiegyensúlyozott és mosolygós, hiszen minden ember egyben az én tükröm is.:) Nagyon nehéz olyankor is barátságosságot és derűt sugároznunk magunkból, amikor semmi okunk nincs rá, viszont hosszútávon megéri.:)
A TB-rendszer és a bürokrácia politikai döntés kérdése, ezt személy szerint nem nagyon tudjuk befolyásolni.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.23. 16:06:55

@Tigeri: "Te most kivel vagy?2 napja mintha még tildyt szidtad volna... "

Na, itt fejezem be. Ez az óvoda. Olyan szerinted nincs, hogy valakinek saját véleménye van, s nem arra megy ki a játék, hogy megtalálja a saját szekértáborát és ellenségeskedjen? Szánalom, ezért tart itt az ország!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 22:53:32

@mimindannyian:

"Na, itt fejezem be."

Csak a lényegre nem válaszoltál.:-/

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 23:02:26

@tildy:): Ott a pont!
@mimindannyian: Én is ezt gondoltam rólad.:))Amúgy már leírtam:mindkettőnek igaza van.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 23:11:43

@Mj: Itt sajnos csórók az emberek lehúzzák a másikat szar az életük.Hogy lehet menőzni?Hát baszogatják a másikat.
A másik a gárdamellény.Nem hiszem hogy demagóg.Engem hidegen hagyott maszopos koromban is a gárda,most sem érdekel.Itt lehet lopni ,csalni,embert ölni,de a legnagyobb probléma egy kibaszott pinsérruha.
A másik,hogy nyugaton ha a zebrához mészmegáll az autós.Itt viszont a suzukis nagymama ugyanúgy nem enged át,mint a terepjárós tahó.Talán egyre több a kivétel,hála a szabályozásnak.
Írod a nyolc év alatti felkészülést ebben van valami,de az elmúlt 20 év is el lett nagyon baszva,mert 20 évvel vagyunk a gengszterváltás után és sokan most sokallnak be.Sajnos a politikusaink nem sokat fejlődtek,max.lopásban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 23:24:39

@Tigeri:

Ez hozzáállás kérdése is. Máshol a mélyszegénységben élő nyomorultak is természetesen mosolyognak, itt meg a milliomos is gyomorfekélyes a sok nyavalygástól. Szívben is jó lenne már egy kicsit gazdagodni, nem csak a pénztárca terén.

A gárdamellényből csak a súlytalan MSZP próbált hisztériát csapni - megint -, de azóta már bőven nem téma, személy szerint én egyenesen unom a mellényezést, de ezt már írtam a blogomon is a vonatkozó bejegyzés alatt.

Ez is a hozzáállás témakörébe tartozik, és ugyanúgy bunkó az X3-as BMW-s - ő éppen azért, mert azt képzeli, bármit megtehet -, mint a nagyi a Suzukival, aki meg nem akarja, hogy megint vele toljanak ki az emberek, hogy előzékenykednie kelljen, hiszen már a fél életét kitolások elszenvedéseként élte meg.

8 év felkészüléssel egy 2/3 azért sok mindent tudna orvosolni, ha meglenne hozzá a szándék. Egy idő után pedig a 20 év elkúrásra sem lesz túl hiteles dolog mutogatni, hiszen éppen most van arra lehetőség, hogy újat alkossanak.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.23. 23:44:16

@Mj: Csak rohadtul nem érzem úgy,hogy ezek bármin is változtatni akarnának.Hogy ilyen töketlenek,félnek a szavazatvesztéstől,esetleg tényleg Izraelből irányítják az országot(összeesküvés elmélet)?
Pedig lenne rá lehetőségük.Én csodát nem várok senkitől,mert saját sorsomért leginkább én felelek.Csak legyenek normálisabbak.
Mindenki a saját sorsáért felel.Ezzel eljutottunk oda,hogy tildynek igaza van,hogy kiment,és kezdődhet a vita előlről.:))Na viszlát,mert valamibe még biztos belekötök.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.23. 23:50:59

@Tigeri:

3 év múlva úgyis minden kiderül. Mindeki derülni viszont nem fog.

A mindenki a saját sorsáért felel típusú mondatban azért benne van az is, hogy ne törődj másokkal, csakis önmagaddal.

Jó éjt!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.24. 00:21:12

A blogom viszont részben azért is jött létre, hogy másokat segítsen, milyen lépések vannak , miket kell elintézni, stb.
Mi kvázi a semmibe jöttünk ki, saját bőrünkön tapasztaltunk meg mindent, és ha csak azzal, hogy elmondom busszal szinte mindenhova el lehet jutni, már a kezdetek kezdetén -mikor még munka sincs- megtakarítok számára pénzt vagy időt, máris jobb érzés, hogy valakinek segítettem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.24. 00:25:50

@tildy:):

Az mindig jó érzés, tégy így rendszeresen ezután is.:) Na, aludni is kéne valamicskét, úgyhogy mára elköszönök.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.24. 17:02:42

@Mj: Eh,asszony!A sírba viszel.Ez arra vonatkozik,hogy ne a csodát várd,hanem tegyél valamit azért,hogy jobb életed legyen!Világos?
De nézz egy kis vastagbőrt és te is menni akarsz majd.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.24. 17:05:00

Amúgy a végén tildy annyira besokall az itteni emberektől,hogy olyan lesz hogy:Még csak fél órája vagyok Brit,de már utálom a Magyarokat.:))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.24. 17:20:15

@Tigeri: Ilyen gondolat sajnos mar felmerult bennem, mikor paromat nem engedtek itt a konzulatuson nyilatkozni. A konzulatussal semmi bajunk, nagyon korrektek meg minden, de a hulye szabalyokrol nem ok tehetnek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.24. 18:47:39

@tildy:): Na a végén az is lesz,amire gondoltam:Pár év múlva.Valami Magyarok vagy kik szövegelnek itten.:))

Marcellusca 2011.02.24. 19:48:40

@Tigeri: Ide jövök és ez az első kommented, háááát kisfijjjú ... :DDDD

Na, de mostmár tudom, hol bujkáltok. :)))

Mj, te is lebuktál. :D

Marcellusca 2011.02.24. 19:51:25

Ja, és bocs @tildy:), hogy így ajtóstól berontottam (Tigeri bűne! :D) majd olvasok (mostmár tudom, hogy van ez a blog is) és esetleg kommentelek is.
Mert ez a téma is igen érdekes.
És összetett.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.02.24. 20:25:33

@Marcellusca (I'm happy): Háát,ha nem zavar hogy senki sem kíváncsi rád.:))

Jurganov 2011.02.25. 08:36:26

szép jó reggelt hölgyek-urak. érdekes témát taglaltatok :)

Marcellusca 2011.02.25. 17:18:38

@Tigeri: Őőőőő, izé, ... itt szabad kötsögözni? :)))

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.25. 20:04:15

@Mj: "Csak a lényegre nem válaszoltál.:-/ "

Csak a lányeget nem értetted >:-I

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.26. 00:57:09

@Tigeri:

Hol írtam olyat, hogy mások tegyenek csodát, míg én hátradőlve nézem valami vidámabb helyről?:P
A Vastagbőr kevés ahhoz, hogy el akarjam hagyni Magyarországot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.26. 00:58:53

@Marcellusca (I'm happy):

Nincs mi elől bújkálnom, szabad akaratomból nem kommentelek a Vastagbőrön.:P Te meg hogyhogy idecsöppentél?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.26. 01:00:46

@mimindannyian:

Tehát továbbra sem zavar, hogy totál logikátlan, amit írsz?

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.26. 12:32:28

Kár a gőzért, buta trollokkal nem szállok vitába. Te is az a fajta vagy, akinek véleménye van, de máséra nem kíváncsi. Úgyhogy húzd le magad bátran. Nem méltóztatok rámutatni a mérhetetlen zagyvaságra, amivel otrombán nyomulsz, meghagylak a szinteden, sőt, azt is megengedem, hogy azt hidd, ez egy magas szint. A béka alatt. Szánalmas amikor valaki csúsztatásokat ágyaz egy kérdésbe, csak, hogy provokáljon. Lecsúszott kis köcsög. Örülj, hogy magyar vagy, és ne nyisd ki a szemed, mert az fájni fogsz, ha látsz is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.26. 17:39:54

Nem moderalom ki, de nem szeretnem ha tovabbi kocsogozes, vvagy hasonlo fordulna elo itt tobbet. Legyen ez figyelmeztetes. Lehet nem egyeterteni MJ-vel, en is azt teszem, de korrekt hangnemben.
:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.26. 19:22:32

@mimindannyian:

Én nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre, ezért is kérdeztem, hogy hogyan kívánod magyarázni a saját logikai bukfencedet. Erre te primitív személyeskedésbe menekülsz, úgyhogy igazán sajnálom, hogy elzárkózol a normális vita elől.:( Én megpróbáltam.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.26. 19:23:47

@tildy:):

Én is a korrekt hangnem híve vagyok, és szerintem nem kell ahhoz egyetértenünk, hogy alapvető kulturális normákat betartsunk.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.26. 22:37:36

@Mj: te mindent megpróbáltál, LOL, ROTFL. Néha nézzél tükörbe, drágám. A véleményem már elmondtam, sajnálom, ha képtelen vagy befogadni.

Jurganov 2011.02.27. 08:48:48

sziasztok. tudom, hogy senki nem kíváncsi egy messziről idetévedt troll hozzászólására, de a téma túl érdekes, és a társalgás is eléggé megrekedt :). én személy szerint MJ-vel értek egyet. a nemzet jelenleg (is) egyszerűen a túlésért küzd, háborúban áll (az eu-ba történő beléptetésünkkel többet ártottak ennek az országnak mint az eddigi összes agresszor. szerintem). aki jelen pillanatban elhagyja, az valóban egy szöget ver a koporsójába. olyan ez, mint amikor 2 hadsereg áll egymással szemben, és az egyik tagjai átállnak a másikhoz. megmagyarázható a dolog, lehet találni olyan okokat ami mondhatni "felmenti" a tette alól, de a tény az tény marad. itt a csapda zsenialitása (eu) elég jó magyarázat.sajnos gyorsan de biztosan a magyarság alulmarad ebben a küzdelemben, ami külön fájó pont a szememben az az, hogy azok az emberek mennek el akik eléggé bátrak ahhoz, hogy valamit tegyenek. az itthon maradó peonok(mint én is) nagy része nem mer újítani, nincs meg hozzá a kezdőtőkéje vagy csak túl egyszerű gondolkodású.a csapda része az is, hogy az elmúlt 20 évben sikerült tökéletesen megölniük a nemzettudatot. azok az emberek akik kimennek és kinnmaradnak-merthogy nem érzik magyarnak magukat, főként azért gondolják így mert nem igazán látják át, hogy ez a gondolkodás egy tudatos hmm...butítás miatt van. sajnos rengeteg magyart veszített a nemzet az eu-val, hogy mennyit az majd csak ezután fog kiderülni. természetesen aki a kiköltözést választja azt sem lehet megszólni, hiszen eléggé kényszerpályára vagyunk állítva ( mondhatni nem nagyon tudunk mást tenni), sőt illik neki sok sikert kívánni. azt is megértem, hogy ki kell menni (én is gondolkodom rajta, mostanában egyre inkább), hiszen ott minden szebb és jobb. vagyis az ember szempontjából tildinek van igaza, kicsit távolabbról nézve MJ-nek.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.27. 11:21:36

@Jurganov: mi az, hogy kicsit távolabbról? Egyszer már ne alapnak vegye valaki, hogy a haza az egy szent dolog, amiért élni, s halni kell! Miért lenne az, mert Petőfi ezt mondta? Lépjünk már, emberek, jöjjünk ki a tanyáról. A világ az a hely, ahol élni és halni kell. Miért jó bezárkózni a múlt kis barlangjába és nosztalgiázni? Ennyire értéktelennek tartjátok magatokat, ha nincs meg a csordaszellemből építkező gyökér?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.28. 00:49:56

@mimindannyian:

A véleményeid gyökeresen ellentmondanak egymásnak, így választanom kell, hogy melyiket fogadom el, és melyiket tekintem tévedésnek, meghaladottnak, hazugságnak, akárminek. Lásd: Tildy hazaáruló és gyenge lelkű, akiért nem kár, kontra Tildynek igaza van, jó az, amit tesz. Én ezt jeleztem, te pedig magyarázat és érdemi vita helyett tovább személyeskedsz, aminek abszolút nincs értelme. Na erre a szituációra írtam azt, hogy megpróbáltam.

"Miért jó bezárkózni a múlt kis barlangjába és nosztalgiázni?"

Én éppen a jövőért aggódom, és úgy látom, Jurganov is ezt teszi.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.02.28. 13:21:20

@Mj: nem mond ellent, csak gondold át. Attól még, hogy valaki esetlegesen gyengelelkű, vélekedhetek úgy, hogy az itthoni rendszer nem teremti meg a hazai munka vonzerejét, s ez a fő baj. Ha megteremtené, akkor is lennének akik kimennek (mert pl. gyengelelkűek, vagy, mert jobban tetszik nekik az angol dallama), de ettől még nem a kivételek miatt kell verni a tam-tamot.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2011.02.28. 19:39:12

@mimindannyian:

Na, végre egy korrekt válasz.:)

"vélekedhetek úgy, hogy az itthoni rendszer nem teremti meg a hazai munka vonzerejét"

Ezt én is így látom, csak más hangsúlyokkal.

Kerek négyszög 2012.06.30. 11:44:20

Na, egy kicsit frissíteném a blogbejegyzéseket. Az utolsó hozzászólás óta jó sok idő eltelt.
A legfrissebb adatok szerint, minden korábbinál többen menekülnek Magyarországról. Olyan súlyos a helyzet, amit már nem lehet Mj ájtatos problémaelkenegetős módszerével megmagyarázni. A népszámlálási adatokat nem merik nyilvánosságra hozni, szinte biztos mi az oka. Eddig sem voltak nagy segítségére a politikusok a hazának, de ami most történik az minden rémálmot alulmúl. Az utcán, tömegközlekedési eszközökön (igen, nem kozösségi) a saját fülemmel hallom az egyre nyíltabb tetveszsidózást. Nem is csoda. A bátorítást nap mint nap kapja a jónép, kormányunk futószalagon rehabilitál nyilas érzelmű antiszemita embereket.

tildy!

Ebben a bejegyzésben jó hosszú vita alakult ki. Az idő téged igazolt!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.01. 00:43:21

@légycsapó: Legalabbis egyelore ugy tunik:) Egyebkent erdekes, mennyire nem merik nyilvanossagra hozni a nepszamlalasi adatokat. Mondjuk meg itt sincs eredmeny, holott mar 1 eve volt, majusban.
"The first release of 2011 Census data will be the Population and Household Estimates for England and Wales, released at 11am on 16 July 2012. We have amended the publication time to allow sufficient time for the processes required to lay the first release before Parliament."

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.01. 11:40:11

Igen.Sajnos az utóbbi két évben még szarabb lett minden.:((
Péket cukrászt még mindig nem keresnek odakint?:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.01. 11:40:44

Amúgy az a baj,hogy nem nekünk kéne mennünk....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.01. 12:37:27

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Nem mozgok ilyen korokben , nem tudom. De valoszinuleg biztosan keresnek. En tuti vevo lennek, tul edesek az itteni kenyerek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.01. 12:39:08

@Mj: Azert azt a hazaarulast meg gyengelelkuzest jo lenen definialni. Ki a hazaarulo? Ki a gyengelelku?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2012.07.01. 23:56:39

@tildy:):

Te most tényleg egy tavaly februári kommentemre akartál reagálni?:D Ha lehetne, cirka másfél év után nem kezdeném újra ezt a meddő vitát.:P

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.02. 00:07:49

@Mj: Valoban, de nem fontos belemenni. Ugyis leirtad mar, sziveben nem lehet magyar az ember, ha elhagyja a szulofoldjet (mas szavakkal, de ezt irtad) .

Csak sugok : Hazaarulo az „aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn”.
Nos ez talan nem igaz ram.

az lelekgyengeseg meg szerintem szinten mas, semmi gond.

De vegulis ne menjunk bele. Csak ma feljott ez a poszt, azert reagaltam.

Atisz 2012.07.03. 12:25:44

Beszállok én is a parttalan vitába, ami bár nem szokásom, de szerintem tisztába kéne tenni pár dolgot.

Kedves Tildy, az a te gondod, hogy nem tudod kire haragudj.
Mj azért "szólt rád" mivel látszólag (az általad leírtak alapján) semmi kötődésed nincs már Magyarországhoz. Ez tehát meglehetősen eltávolít téged pl. a határon túliak helyzetétől, akiknek fontos a magyarságuk és az anyaország, így minden okuk megvan rá, hogy beleszóljanak pl. az én életembe is. Szerintem is így van, mivel én minden magyar számára alapvető jognak tartom az országgyűlési választáson való részvételt - lakjon bárhol is - abban az esetben, ha jelent neki valamit még ez az ország. Mivel számodra úgy tűnik nem sokat, ezért nem biztos, hogy meg kéne lepődnöd azon, ha egyesek csodálkoznak rajtad, hogy miért avatkozol bele egy olyan ország belügyébe, aminek sorsa nem érdekel. Jogod természetesen van hozzá, viszont másnak meg ahhoz van joga, hogy mindezek miatt következetlennek tartson téged.
Hazaárulónak szerintem senki nem tart, ám mivel te magad vetetted fel ezt a lehetőséget a blogbejegyzés címében, ezért ne csodálkozz, ha egyes elvetemült emberek megbélyegeznek ezzel a stigmával is.

Elárulom neked, hogy akik egyébként reflexből megvonnák a szavazati jogot, kollektívan a külföldön élő (de főleg a trianon által elszakított határontúli) magyaroktól, azok bizony keményen az egyik oldalhoz köthetőek, akik 2004. dec. 5-én kettős nemmel szavaztak és akiket megrémített a potenciális 23 millió román (akikből egyébként csak 19 millió van) munkavállaló. Minden bizonnyal ők azok akikkel vitába keveredtél és bajod van, a többieket valószínűleg csak a flegma stílusod dühítette fel valamelyest.

"Itt ugyanis nem néznek ki bennünket szavazáskor"
Na ezen jót nevettem, mivel pont a 2010-es május 6-i parlamenti választások alkalmával (amikor ugye 164 körzetben helyhatósági választás is lezajlott) bizonyosodott be, hogy a demokrácia még az olyan demokrácia fellegvárának tartott országokkal is ki tud babrálni, mint a jó öreg angolhon. Ugyanis több ezren nem tudtak élni szavazati jogukkal az este 10 órai urnazárásig, amikor is a bobbyk hazaküldték őket, hogy ne várjanak tovább, a véleményüket meg tartsák meg maguknak.
Érdekes, hogy nálunk is voltak anomáliák ezügyben, de mi, suttyó magyarok meg tudtuk oldani úgy, hogy senkit nem kellett megfosztani ideiglenesen a választójogától.
Tudom, hogy a bejegyzésed áprilisi keltezésű, de látod, 1 hónap se kellett, hogy megdőljön a nagy brit grandeur :)

És majd meglátod, hogy ez másban is így van. Egyébként sok sikert és boldogulást kívánok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.03. 13:11:34

@Atisz: Erdekes a velemenyed, ambar a kotodes teljes hianyat tagadnam.

Imadoma magyar eteleket, es a magyar tajat, a magyar nyelv , az anyanyelvem az egyik legkifejezobb nyelv, es a csaladom is Magyarorszagon el.
Ez nekem nem nulla kotodes.

Arrol nem is beszelve, hogy a szavazaskor meg Magyarorszagra fizettem adot.

Nekem is fontos a magyarsagom, sot meg masok magyarsaga is. Az ami szerintem tok lenyegtelen, hogy el magyarkent az ember.

Az itteni szavazassal amugy pozitiv tapasztalataim vannak, tudtam szavazni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.07.03. 14:05:05

@Mj: @tildy:): Ehh lányok!Hazaárulók az elmúlt 22 év politikusai leginkább,mert nagyrészt miattuk szar itt minden.
Egyébként ha megint veszekednétek akkor még él az ajánlatom a hármasszexre!:P

Atisz 2012.07.05. 17:24:15

@tildy:): Örülök, ha van még benned kötődés, bár remélem hogy ez nem csak az ételekből és a nyelvből adódik, hiszen ezek mint ahogy Mj is írta, csupán kényelmi dolgok. Az adózással kapcsolatban pedig gondolom nem jótékonykodtál, hanem kötelező jellege miatt fizetted be még akkor 2010-ben.

Tudod a mostani bejegyzésed egyik első mondata (Nekik most lett elegük a "tündérmeséből") megint olyan kicsengésű, hogy benned valami keserűség van, amit megpróbálsz lépten-nyomon kifejezni és talán ez lehet az oka annak az ellenérzésnek amit másokból kiváltasz.
Szerintem a tündérmese az Egyesült Királyság, Magyarország pedig a valóság és természetesen a haza is. Haza nélkül pedig nincs nemzet.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.05. 18:30:52

@Atisz: A most lett eleguk a tundermesebol cimu resz utalas Matolcsy tundermeses szovegere ( www.youtube.com/watch?v=899BDrH5ITI ) .

Inkabb csak cinikusan utaltam ra.

Kotodom tobbnyire a hagyomanyokhoz is , a tortenelemhez is, megha az is kenyelmi dolog.

Amihez nem kotodom, az az, hogy ott kelljen elnem, ahol szulettem. Es nem tartom korrektnek azt sem, ha meglepem, akkor ezert valaki kevesbe tart magyarnak.

UK sem tundermese. De az otthonom, es szeretem:)

Kerek négyszög 2012.07.10. 20:36:56

tildy!

Hagyd már a fenébe a magyarkodók sunyi nyomulását. Ezek az emberek ezzel akarnak erőszakkal mások fölé kerekedni. Nem akarják tudomásul venni, hogy másoknak más véleményük is lehet sokmindenről és a haza fogalma mögé bújva csinálnak maguknak megkérdőjelezhetetlen állásokat. Ezt a módszert jó felismerni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.07.20. 02:37:53

@légycsapó: Köszi, megpróbálok figyelni rá:)

geekthink 2012.08.01. 12:43:33

@tildy:):

hvg.hu/w/20111213_spqr

A globalizációnak rengeteg pozitív hatása is van, megállítani pedig nem tudjuk.

Talán a gyermekeid már nem is fogják érteni miről is vitatkoztatok itt a kommentek között - szerencsére.
süti beállítások módosítása