Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

És újabb 10 dolog

2010.04.01. 00:31 tildy[UK]


 

Nos amit nem szeretek itt :

-Az angolok NEM tudnak építkezni. Szigetelés? Az minek? Normális építőanyagok? Á jó az az ocsmány sárga tégla is.
Hiába szépek a viktoriánus házak, ha alap dolgokat elbacnak... Nálunk konkrétan annyira kicsapódott a pára az ablak felett a plafonon, hogy át kellett a másik irányba fordulni, mert éjjel az arcunkba csöpögött volna. Penészesednek a falak...

-Bár ez is építkezés témája, de a NORMÁLIS ablakokat sem ismerik.
Oké, terjednek a műanyag ablakok, ami tökjó lenne, de hogy csinálják, hogy csinálják???? Fogja a szaki a keretet, meg az üvegtáblát, és ott a helyszínen csinálnak belőle ablakot... Ott nyomják teli szilikonnal meg minden. Csoda hogy rosszul szigetel? ÉS akkor arról még nem beszéltem, hogy 100 éves fakeretbe építik bele, emiatt az egész semmit nem ér, fúj mellette be a szél, párásodik az ablak belül is, meg a két üveg közt is ....

Forrás bbc

-Bár elég sok Michelin csillagos éttermük van. Ez semmit nem jelent. Az angol kaják sz... Na jó , inkább ehetetlenek. NEm mind, a traditional kaják, blööö.
Próbáltam angol pudingot, pork sausaget, stb... gyááá És akkor még vannak az ilyen májjal , meg minden hülyeséggel töltött piték... De ha nem ilyen kajáról van szó, akkor viszont minden édes.
Többiek elmondása alapján a répa is és a krumpli is. A retek az uborka, és a hagyma hála égnek nem.
Az ecetes chipset ki ne hagyjam....

ECETES CHIPS

-szórakozás. Egy mozi egy főre 7 font, popcorn kólával szintén kb 7 font. Bulizni mész , 10 fontnál kezdődik a beugró .... Fél pint sör 4 font ....

-Szemét, piszok. Azt hittem jobb lesz , mint Budapest , de nem... Vannak nagyon szemetes részek, főleg itt a Sainsbury felé menet. De a belváros tiszta.

-Nincsenek kukák a belvárosban!!! A szemetet eldobálják egyesek, de nagyon hamar feltakarítják, ezért a belváros rendben van tartva.

-Severe delays, azaz amikor signal failure miatt áll a metró. Késtünk már el miatta NI numberes interjúról. Kelet felé nem ment semmi....

-Városképhez nem illő összevissza boltok, szlogenek. Mintha valami bazár lenne.

-Ahogy a skótok , meg a walesiek beszélnek ! Óh moj god!

-Nem lehet kapni sem házi/füstölt kolbászt ( vagy ha igen , akkor aranyárban) , nincs hegyes erős paprika, és a kefírt is az orosz boltból kell vennem....

 

 

7 komment

Címkék: anglia akcentus nem szeretek angliai ételek angliai építkezés

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr21885768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigataposó 2011.02.11. 16:02:16

Akkor ehez is hozzaszolok, ha mar itt jarok. Kicsit tobb tapasztalattak.
1) De tudnak epitkezni, csak vagy igeny nincs ra vagy inkabb cash leven szakkepzet epitomunkas oraber csillagaszati ezert iszonyu divat a DIY.
Ha megenzed a 600k-800k koruli hazakat ott mar van normal ablak, rejtett csovek vzetekek. stb...
3) kajak mas izles vilag de triflet meg yorkshire pudingot mindenkepp probald ki. Egyebkent meg kebab olcso ha valaki nem akar fozni. Bar en mondjuk cottage piet is szeretem meg a mirelit pizzat szoval itt nem vagyok mervado. :)
4) 1/2pint 4 font oda ne menj enyiert 2*1 pintet kapsz normalis pubban vagy barban. mozijegy meg pesten is 1500 a westendben hogy hany percig dolgozol erte itt meg otthon azt meg plane ne hasonlitsuk.
5)ok, vilagon mindenutt.
6)regebben voltak de leszerltek oket bomba veszely miatt inkabb takaritatjak utcat, szerintem meg igy is nagyobb hatekonysaggal mint mondjuk pesten vagy romaban.
7)Azt hiszem a kozlekedes halozat kiepitetseget vagy jaratsuruseget nem lehet osszehasonlitani. Elromolni minden el tud. (En az arat kritizalom inkabb)
8) Ez tenyleg igaz de ez legyen a legnagyobb problemaja az embernek addig jo.
9) En kulon szeretm resze a kulturalis sokszinusegnek. Edinborough castle pedig gyonyoru "must see".
10) De van tescoban is csak piros, vagy kis ujj meretu de izre mindketto megfelel. Kolbasz szinten van szeltelt csak pepperoninak hivjak (piros, paprika, foghagyma minden van benne). Waitrosban meg van pick teliszalami is. Egyebkent meg kenyesknek van magyar bolt tobb magyar pekseg londonban es hazhoz is szallitanak. ;)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.02.11. 17:50:22

@Csigataposó:

:D:D
Ne aggodj, csak osszeirtam anno, mik azok , amik itt nem jottek be. Tudod, hogy ne erje szo a haz elejet, hogy csak azt szidom, ami Magyarorszagon van. :D

reconka · http://www.reconka.info 2011.04.06. 12:13:11

ecetes chipset szeretem, szalamit csak az aldibol :D

Sasauge szerintem ehető, nekem csak a fuszerek hianyoznak, so bors stb.. minden izetlen

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.06. 12:20:12

@reconka: Nekem nem jott be a sausage. Szerencsere vannak otthoni fuszereink, mi sozunk, borsozunk rendszeresen.

reconka · http://www.reconka.info 2011.04.06. 12:32:26

pl nem is beszeltel a peksegekrol, csak agyon cukrozott.
Itt Máncsesztörben is furcsán beszélnek Sundaz "Szundéj"-nek ejtik pl
Epitkezes: a szobak kialakitasaval is problemak vannak, pl ajtok, gorbe falak, amire nem tudsz polcot rakni es meg sorolhatnam. a Kapcsolok, a furdoszoba, es a kozlekedes. Vannak furcsa dolgok, de vannak baromira jo dolgok is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.04.06. 12:57:42

O, mikor eloszor hallotam a tuda'jt.....

Sutik isteniek, en nagyon szeretem oket, de a pekaruk jo resze tenyleg cukrozott. Kesobb irok bovebben, most dolgozom:)
süti beállítások módosítása