Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Utazás olcsón

2011.06.02. 16:45 tildy[UK]

Kicsit kizökkenve a siránkozásból, amelyben néha én sem vagyok különb, mint bárki más, szeretnék pár lehetőségről beszámolni. 

Esmein szerint itt az  ideje  blogolnom olcsó repjegy ,   vonatjegy    árakról , ugyanis hihetetlen érzékem van ahhoz, hogy olcsón kifogjak jegyeket.

Bought a travel wallet :(

Kép: by mroach, on Flickr

Elindítottam egy angol nyelvű blogot ezzel kapcsolatban (dailycheaptrip.com), megpróbálok naponta feltölteni friss infókat. 

Amit most hirtelen tudok,az a  Wizzair Exclusive klubtagoknak szóló akciója, ma éjfélig lehet 20%-al olcsóbban foglalni jegyet.

Elöljáróban : szeretek fapados jaratokkal utazni. Ezért bizony van , hogy buszra szállva átszelem Europát , csak mert jóval olcsóbb és ráadásul valamennyit látok az országokból is. Így nem csak utaztam egy dobozva zarva, de megálltunk nagyobb városokban is , pl. Brüsszelben, amelyett előbb -utóbb megint felkeresek.

Visszatérve a repülésre eddig az alábbi low-cost (fapados) társasagokkal utaztam:

skyeurope ( a legjobb volt, sajnos megszűntek)
wizzair (elégedett vagyok velük)
ryanair (káosz... de olcsók)
norvegian air (korrekt volt)

Most például áprilisban fogtam ki egy olyat, hogy London-BP 4500 forint ( 15 font) volt , kifele pedig 8800 Ft (29 font) volt a jegy. Igaz , van wizzair extrám(éves díj 2700 ft volt) , ami kb 3000 ft kedvezményt ad , per jegy.

Plusz a wizzair szokasa neha akciozni 20%os kedvezmennyel. Ezt fogtam ki.

Aztán decemberre, karácsonyra szintén sikerült jó jegyeket kifogni, Esmeinnel együtt utazom, így összesen, odavissza 18 ezer forintot (59 font) fizettem kettőnknek a teljes útra.

Bp-Eindhoven tűvolságra vettem ismerősnek jegyet. Május végén 5990 Ft volt.

Az Easyjet is akciózik 23.99 fontért már lehet találni jegyeket, irányonként.

Az Easybus szokása  off-peak időszakban kínálni   egy fontos jegyet London - Luton, Luton- London távolságra.

Ha valaki kiutazik, és előre foglal itt neten jegyet vonatra, akkor super off peak árakat is kifoghat, pl 10 font fejenként , oda-vissza London - Brighton.

Ryanairnél néha szintén szuper árak vannak, 8 fontos jegyek ( viszont itt óvatosan, lehet 4 -8 font a jegy, de még erre rájön a kártyás vásárlás díja, ami náluk nagyon sok, meg ez az amaz (pl reptéri illeték, ami néha több , mint a jegy ára). )

Ha nincs meg pontos úticélod, de dátumod sem, irány a skyscanner !

PErsze van , mikor a különböző cégek oldalán olcsóbban is kapsz jegyet, de alapesetben elég jó kis kereső olyan "egzotikus" úticélokhoz , mint idén nekünk Portugália ( többnyire a közvetlen járatok drágábbak ezen desztinációra) .
Nagy előnye, hogy havi bontásban es böngészhető!!!


 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr482951896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása