Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Londoni tuntetesek

2011.08.08. 18:20 tildy[UK]

Eloszor is elnezest az ekezetek hianyaert, de komplikaltabb jelen esetben azzal irni. Mint a magyar sajtobol mar ertesulhettetek, London Tottenham nevu reszen  szombat este ota "all a bal", sajnos azota mar terjed a varos tobbi reszere is. Tottenham egyebkent egyik legszegenyebb resze Londonnak, eszakon.

2006-ban volt szerencsem atelni, ami Budapesten tortent, igaz akkor is csak egyszeru emberkent . Azt kell mondjam nem volt az sem kellemes, mar akkor is gondolkodtam a kivandorlason. Feltem.  Hozzatennem : nem a rendoroktol. ( az hogy miert nem toluk, egyszeru: 1. probaltam elkerulnai necces helyeket, 2. probaltam partsemleges szinekbe oltozkodni, nehogy valaki mast higgyen , 3. a rendorsegre  - meg ha kevesbe tartjak is be , vagy elszalad neha a lo , kicsit kemenyebben kene, hogy vonatkozzanak a  szabalyok , ergo vannak dolgok, amiket elvileg nem tehet(ne) meg. Peldaul nem gyujt fel hazat, nem rabol ki boltot, nem dobal kovet (jobb esetben) es meg sorolhatnam.  Az hogy ez anno megsem teljesen igy tortent, az szomoru , sot tobb mint szomoru.) 

Terjunk vissza kicsit a  jelen helyzetre. Szeretem  a biztonsagot , a  nyugalmat , mint az emberek jo resze. Jelenleg nehany fiatallal elszaladt a lo. 

Tortent ugyanis, hogy csutortokon Tottenhamban egy "4 gyermekes csaladapa" (ahogyan az index irta)  egy minicab-bol ralott az ot igazoltatni , megallitani akaro rendorre. A rendor lelotte, Mark Duggan pedig meghalt. A rendorseg karibi es afrikai fegyvercsempeszettel , fegyvereladassal kapcsolatos csoportja mar regebb ota megfigyelte, legalabbis a hirek errol szolnak. 

Az ismerosei tisztessegesnek irtak le a sracot , bar nekem mas elkepzeleseim vannak a  tisztessegrol, konkretan, egy tisztesseges csaladapa sem fegyvert  nem hord maganal, sem az ot koveto, megallito rendorre nem lo.... Mindegy. 

Szombat ota azonban egyre tobb helyen garazdalkodnak fiatalok, 50-200-an, kovekkel hajigaljak a  kirakatokat, kifosztjak a boltokat es sorolhatnam. Oxford Street, Brixton, Wood Green, csak par hely igy hirtelen. Egyebkent is jobb ezektol a  fiataloktol felni, foleg ha bandaba verodve jarnak. 

Mielott jonnenek paran azzal, hogy tuti feketek: Nem. Vegyesen vannak feher britek, arabok , feketek koztuk, illetve valoszinuleg mas nemzetiseguek is. 

Ma delutan elertek a mi keruletunk szeleig , Dalston Junctionig, szokasos vasarlohelyem delutan be is zart, mert elkezdtek fosztogatni, koveket dobalni.

A parom kozben mondja, Stratfordot toljak epp, es folyamatos a  szirenazas a Kingsland Roadon  a  Liverpool street fele. 

Hogy mi varhato a kovetkezo par napban? Fogalmam sincs , de ez mar  a 3. napja tart.. Este indulunk nyaralni , remelem nem elsz gond a  repterre vezeto uton. 
 

28 komment

Címkék: anglia london tuntetes

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr63134624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katolnai 2011.08.08. 19:05:54

A londoni rendőrfőnök csak hápogott: „érthetetlen ami történt! Nincs rá magyarázat!” - de van, csak azt nem akarják hallani.

Számomra mindenesetre öröm ilyen képsorokat látni, öröm nézni, ahogy London ég. Égnek az angolok és bizony a szégyentől is éghetne a sok liberális szélhámosnak a pofája, hogy Angliában ezt megengedik; hogy lehetőséget teremtettek az ilyesmire, hogy erőszakos és gusztustalan bevándorláspolitikájukkal, valamint a szuper érzékeny multi-kulti intézményeikkel így megszívatták hazájukat.

A lázongó 'ethnik' huligán csoportoknak meg üzenem: igazatok van! Raboljatok, gyújtogassatok, tomboljatok; hiszen megtehetitek. Viselkedéseteket, 'kultúrátokat' és százféle jogaitokat egymással versenyezve védik a parlamenti pártok, a vezető politikusok, a bal-libsi média, és az egész angol 'értelmiség'. Ilyen határtalan támogatás mellett nyugodtan tömjétek meg a trolikat rablott piával, cigivel, elektromos árúval, törjétek be a kirakatokat, gyújtsátok fel az autókat: végeredményben senki sem fog rátok haragudni. Mert hát kinek jut ma Angliába eszébe haragudni az elnyomott, hátrányosan megkülönböztetett, szegény kisebbségre?

De kár, hogy ezt nem lehet a nácikra, meg a fasisztákra kenni!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.08.08. 19:30:30

Ez is pontosan ugyanugy szelsoseg. Ja , hogy nem politikai alapu? Tokmindegy. Senkinek since joga se lopni, se fosztogatni. Ha ilyeneket tamogatsz te den vagy kulonb. Semmi gond a bevandorlassal, es a multicultural, a baj azon emberek fejevel van alike keptelenek a bekes egyuttelesre.

katolnai 2011.08.09. 05:03:09

@tildy:):
Nincs igazad! Pontosan a helytelen, 'szuper-liberális' bevándorlópolitikának direkt eredménye az, ami most Londonban történik. Minden fejlett országnak szükége van bevándorólókra, de olyanokra, akik szakmával rendelkeznek, alkotóképesek, hasznosítható végzettségük van stb. - ám ez helyett a liberális vezetőség a tanulatlan, műveletlen, képesítéssel, szakmai gyakorlattal nem rendelkező, kulturális sajátosságai miatt beolvadásra képtelen népségek tömeges betelepedését segítették. Józan gondolkodók már a 90-es években felhívták politikusaik figyelmét ezen népségek erős rászorultságát a social security-re, az állami lakások igényére, és az állami egészségügyi intézmények túlzott leterheltségére. Az idióta politikusok lekezelően söpörték el hangoztatván, nem kell miattuk aggódni, mert: „majd nézzék meg az angol oktatási intézmények alól kikerülő második generációt. Akkor mindenki belátja politikánk helyességét.”
Hát most felnőtt a következő generáció, lehet nézni, ahogy égnek a városok.

Ha tényleg jónak tartod a multi-kultit, akkor szorgalmazzad, hogy vigyenek be oda néhány százezer családot még a leglepattantabb harmadik világ országaiból, és akkor meg van minden oldva. Hiszen a multi-kulti hívek szerint Angliának is pont erre van szüksége; a másságra, a sok 'földönfutóra' a változatosságra, a színességre ...

"Képtelenek a békés együttélésre", - mert képtelenek beolvadni, képtelenek tovább lépni, kitörni. Ezért frusztráltak, mérgesek, dühösek, ezért van baj a fejükbe.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2011.08.12. 14:52:43

@katolnai: @-Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: Pedig Katolnainak igaza van, lehet hogy jobban hangzik a "mindenki egyenlo" hozzallas de egyreszt nem mindenki egyenlo, masreszt ez azzal jar hogy nem mindenkinek vannak egyenlo kepessegei (pontosabban forditva, de mindegy). Ehhez nem tarsul egyenlo akarat sem, es a vege h nincsenek egyenlo lehetosegek.
Persze mennyivel egyszerubb az aljanépnek betorni a helyi elektronikai uzletbe es elhozni a plamzatv-t mint esetleg dolgozni...

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.08.14. 15:48:48

@katolnai: beteg vagy. A rombolás semmit sem old meg.

metalheart · http://rocknmetal.blog.hu/ 2011.08.18. 16:00:57

@katolnai: a lázadók nagy része nem bevándorló, hanem angol volt, de hát a fideszhívőket nem zavarják a tények, ha a liberálisokat kell szidni, vagy külföldieket.
poszthoz: "Az hogy ez anno megsem teljesen igy tortent, az szomoru , sot tobb mint szomoru" De így történt: a rendőrök nem támadtak, csak megakadályozták, hogy "fideszesek" elfoglalják az Országházat, s megint gyújtogassanak, ahogy előző héten a tv-székházat. (Ismerem a "békés tüntetős" szöveget is, de hát nem kellett volna az Astoriától a csürhével a Deák tér felé menni a Parlament irányába.)

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.08.18. 20:32:07

@metalheart: egyről biztosan meggyőztél, a liberálisokat sem zavarják a tények, ha a fideszeseket kell szidni. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.08.18. 23:48:48

@katolnai: ónak tartoma multikultit. Persze kellenek megfelelo aggyal rendelkező emberek hozzá, de baromira nem érdekel, a másiknak milyen a bőrszíne, vagy épp honnan jött. Alpáriul fogalmazva ezt nagy ívből....

Az a fontos mit tesz le az asztalra, hajlandó-e a közösségért tenni, építeni , becsületes, jóravaló ember-e. Mert csak ez számít. A bőrszín nem. Lehet kétkezi munkás, vagy professzor,de a sumákolástnm komálom.

Ergó jöhet bárki, de legyen szűrés. Iq, vagy erkölcsi papír alapon de valami. Másodsorban pedig Rómában mint a rómaiak.

Most jöttünk egy feszválról , a világ minden tájáról voltak. Teljesen jól megfért a portugála spanyollal, az olasszal, a magyarral, franciával, némettel, brazillal, magyarral. Tehát tud működőképes lenni a multikulti is.

@metalheart: Azt gondolom, valakinek érdekében állt összemosni, összeterelnia kettőt. Ettől függetlenül a gumilövedéket túlzásnak tartom, az utcakő visszadobása pedig megengedhetetlen kategória. Emeljék ki a megfelelő ember,t de ne váljanak azzá, akiket meg akartak fékezni....

@mimindannyian: Liberálisnak mondom magam , persze az otthoni liberalizmusnak kb annyi köze a valódinak, mint MAkónak Jeruzsálemhez.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.08.19. 08:39:09

@tildy:): egyetértünk, a hazai kabaréra utaltam.

E.Katolnai 2011.08.19. 19:06:17

Persze, h nem a bőrszín számít, hanem a beolvadási képesség, h egy népség gettót alakít-e ki vagy sem. Hogy a befogadottak mennyire akarják elfogadni a befogadók értékeit – itt nem a hip-hop szubkultúrára, meg a majomkodó 'rapp'-re gondolok – hanem a társadalmon belüli szabályok elfogadásával járó szorgalmas építőkészségre; h ne éljenek a mások adójából, h ne 'housig-commison' otthonokban lakjanak, h gyermekeik ne vergődjenek bandákba …

Én Ausztráliában lakom és össze sem tudom hasonlítani pl. a vietnamiakat az afrikai (arab) muzulmánokkal, vagy a kínaiakat a szomáliaikkal. Sajnos nálunk is befogadnak minden hulladékot, igaz mérsékeltebben, mint Angliában. Csak olyan népeket (csoportokat) szabadna befogadni, akikkel garantáltan nem lesz probléma: hiszen meglehet nézni, h itt nálunk melyik kontinensről érkezett befogadottakkal van sorozatosan probléma az utcsó 15-20 évben. Hát nem a görögökkel, vagy a lengyelekkel, de még csak nem is az olaszokkal …

Az általad imádott multi-kulti megáll az afrikaiaknál, főleg az afrikai muzulmánoknál …

„Most jöttünk egy feszválról , a világ minden tájáról voltak. Teljesen jól megfért a portugála spanyollal, az olasszal, a magyarral, franciával, némettel, brazillal, magyarral. Tehát tud működőképes lenni a multikulti is.”

Csupa azonos kultúrával, műveltséggel bíró népek 'gyermekeit' említed, hol van a pakisztáni, afgán, szaúdi, jemeni stb. említése? Ők nem voltak ott a szuper jó fesztiválon? @tildy:):

E.Katolnai 2011.08.19. 19:08:04

@metalheart: Lehet én más csatornákat néztem, de úgy láttam, h a 'lázadók nagy része' fekete afrikai volt, vagy félfekete arab-fajta. Angol? Miért nem azt írod 'európai'? Emlékszel a 7/7 bombamerénylet elkövetőire? Angliában születtek, de ez semmit nem jelent, és ezek a beolvadásra képtelen hulladékok –, szülessenek bárhol is: nem tekintem őket Európainak.

Én a tv-ben azt láttam, h csuklyás afrikaiak (és kisebb számban 'elafrikaisodott' fehérek) tőrnek, zúznak, rabolnak. Remélem olyan helyen laksz, ahol van bőven ezekből a szuperkultúr-nem-bevándorolt fajtából, és kívánom néked, h életed végéig szoros közelségbe éljél köztük.

E.Katolnai 2011.08.19. 19:26:03

@mimindannyian: Beteg vagyok? A rombolás semmit sem old meg?

Már írtam a megoldást, ami minden félnek nagyon jó lenne: az angolok imádják az afrikaiakat, rajonganak egzotikus kultúrájukért, és szívesen látják tömeges betelepedésüket. Az afrikaiak is örömmel mennének – népes családjukkal együtt – Angliába, h ott tudásukkal, szorgalmukkal hozzájáruljanak az ország építéséhez. Itt van tehát a megoldás, amit te úgy hiányolsz; a tömeges afrikai betelepítést kell szorgalmazni, azért kell harcolni minden libsinek, h még nagyobb számban vándorolhassanak be, főleg az a szomáli-fajta, akik lépten-nyomon bizonyítják az európai népek kultúrája iránti tiszteletüket.

Ez aztán a 'nem beteg' megoldás, mindenki boldog lenne és ha kellő 'beteges' alak is odaköltözne a szomszédodba, akkor te is kielégülhetnél végre, mikor hátulról bemutatnák neked (miután lehajoltál), hogy mibe is jók igazából …

erőt, 'egészséget,' üdv katolnai

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.08.20. 02:55:00

@E.Katolnai: Japanok, kinaiak voltak, feketek is (egy reszuk portugal, de volt brazil is ) lehet volt koztuk szudani , vagy jemeni is. Nem mentem oda mindenkihez megkerdezni.

Egyebkent jocskan volt feher brit is a fosztogatok kozt. Vedd le azt a sotetito szemuveget.

Azonkivul orosz lakotars mondja, iszonyatosan durva lett a vizumigenyles. Azt mondja UK lett igy a legnehezebben elerheto orszag , ha vizum kell. Nehezebb ide bejutni most mar , mint az USAba.

Csokkentettek a letszamot, es komoly szakmai dolgokhoz kotik. Tehat valtozas mar van. Emlekeim szerint max 21 ezren johetnek evente.

AMugy tenyleg teszek ra, ki honna jon, szomaliai, vagy jemei, ha dolgos, joravalo ember. Meg az sem erdekel ha mas a kulturaja, ha tudja az alapelvet: Romaban mint a romaiak. Ha mar idejon , akkor kegyeskedjek ugy viselkedni, aki erre nem kepes, maradjon otthon. Szerencsere az idei torvenyek mar szigorubbak a bevandorlassal kapcsolatban.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.08.21. 18:55:41

@Budapesti Brigaderos: Nos en bevandorlon az osszes bevandorlot, koztuk jomagamat, meg a tobbi legalisan erkezot is ertem.

A liberalis szot meg nem kene ily modon hasznalni, alapesetben a liberalis az elni es elni hagyni elvet adja.

tizennegy 2011.08.22. 10:42:53

@katolnai: Pontosan így.

A fosztogatások kizárólag a többnyire feketék által lakott kerületekben voltak, észak-london, brixton, satöbbi, mindenki ismeri ezeket. A túlnyomórészt fehérek által lakott kerületekben egy gombostű nem esett le, nem is érdemes erre több szót vesztegetni.

Az kéne, hogy aki be akar vándorolni, az jöjjön, csak valamilyen szintű minimum asszimilációt el kéne várni tőlük. Pár évig nyomon követni, hogy van-e folyamatosan munkája, megtanult-e angolul az ingyenes tanfolyamon (legalább ennyit, ha mást nem is), nem kaphat segélyt, satöbbi. Ha pár év múlva sincs melója, nem makog angolul egy szót sem, vagy segélyen képzeli el az életét, akkor kivágni mint a szél.

Ha télleg annyira itt akarnak élni, akkor tegyenek is valamit érte.

mimindannyian · http://wmiki.blog.hu/ 2011.08.23. 16:06:36

@E.Katolnai: hülyeség ellen nincs orvosság, ácsold tovább a koporsód, viszlát!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.03. 15:13:45

@metalheart: a lázadók nagy része nem bevándorló"

ezt elmondanád a párizsi zavargásokról?
mert ott aztán tényleg mindenki bevándorló volt, és összesen több, mint 9000 autót gyűjtttak fel, hiába, érdemes támogatni a bevándorlást, a multikultit, kultúrnépek ja

"hanem angol volt, de hát a fideszhívőket nem zavarják a tények"

miért te ott voltl a tömegben egész héten, hogy ismered a tényeket?
te és tildy meg tudtok különböztetni egy fehér marokkóit egy angoltól?
amúgy el tudom képzelni, hogy ennyire primitív lett az angol nép

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.03. 15:23:13

@tildy:): az elni es elni hagyni emberek között megállja a helyét, de országok, államok viszonylatában már gyerekes, naiv.
ilyetén módon a liberális politikailag ártó folyamat, hacsak nem az ellenségeink nem liberálisok, akkor jó.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.03. 15:25:05

@tesz-vesz: Itt viszont nem. Bar akiknek "buli" volt, ment itt is tekintet nelkul, volt tobb lengyel, torok, stb . De a lazadok nagy resze mar itt szuletett, brit allampolgar volt.

Mint mar korabban irtam, nem a multikultival van a gond. Azzal van a gond, hogy egyesek nem tartjak be a fogado orszag torvenyeit, szokasait.

Meg lehet egyebkent kulonboztetni, arcvonas, es kiejtes alapjan is.
Mindezek mellett keszultek statisztikak is ( bar ugye ki mennyit ad arra) , hogy milyen aranyban es kik vettek rajta reszt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.03. 15:29:13

Nagyon remelem, hogy idovel bevalik amit szeretnenek. 21 000 fo a limit EU-n kivulrol. Es jo reszuknek igazolni kell, hogy szakmailag alkalmasak az itt maradasra, kvalifikaltak, ami a gyakorlatban annyit tesz, hogy kb 5 even ekresztul evi £30 000-35 000 beveteluknek kell lennie.

Ezzel spec egyetertek.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2012.01.04. 11:58:35

@tildy:): Az a gond, hogy a nyugati tarsadalmak polkorektségi és sok más okból mantrázzák a harmadik világbelieknek hogy a másság elfogadása, meg befogadás meg minden szirszar baromi fontos.
Csak amikor hirtelen a saját udvaron belul tunik fel tobb ezer bevandorlo akik a sajat kulturajuk szerint akarnak élni es ebbol gondok vannak, akkor hirtelen kiderul, hogy nem kuldhetik el ezeket az embereket a picsába (lásd nem dobhatják ki a tobbtizezer tuntetot parizsbol/londonbol, pedig igencsak azoknak a tuntetoknek kellene alkalmazkodni a helyi viszonyokhoz, es nem forditva), mert az hirtelen mekkora politikai inkorrektség lenne már. Fagyi visszanyal. Kellett volna az ilyenekre akkor gondolni amikor gyarmatositottak, aztan amikor a gyarmatok megszuntek.

nemethv · http://backtotheukblog.wordpress.com 2012.01.04. 11:59:26

@tildy:): Szép lenne. Hiszem ha látom mondjuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.01.04. 12:16:10

@NViktor: Mar megy a zugolodas, mert kis foiskolak , iskolak nem kepesek ennyit fizetni...
süti beállítások módosítása