Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Minden erővel azon, hogy a külföldre távozottak ne tudjanak szavazni

2014.02.14. 23:48 tildy[UK]

Rég írtam már, nem gondoltam, hogy amint ismét az admin felület elé ülök, ismét rossz híreket kell írnom.

Biztosan olvastátok több helyen is, hogy megy a  szokásos kavarás a  külföldön élő, turistáskodó szavazókkal. A valasztas.hu oldalon már rég kinn volt az online regisztrációs felület a magyar lakcímmel nem rendelkező (többnyire határon túli magyaroknak), míg nekünk semmi. Aztán valamikor két-három hete kikerült nekünk is a jelentkezési  felület.

Nosza , ügyfélkapun gyors regisztráció,  értesítés emailben, illetve itteni címre - hirtelen elgondolkodás ez utóbbi mennyire jó ötlet - hátradőlés. Meg ahogy azt tildincs elképzeli. 

De most ugorjunk kicsit:)

Múlt hétvégét Stockholmban töltöttük, és bár szakadt az a nyavalyás eső, imádnivaló város, imádnivaló emberekkel. Biztosan megyünk még vissza. :)

Amint visszaértünk, tértivevényes levél "otthonról". Kizárólag páromnak. Elfogadták a  kérelmet. Nekem még sehol semmi. Azóta sem. 

UPDATE: 2015.febr. 15-en immar a  választasi irodától is megkapta, nem csak az önkormányzattól. Nálam semmi fejlemény. Bár arra kiváncsi vagyok, mi a  nyavalyáért nem lehet a  címet Great Britainnek, de még inkább UK-nek írni. Nem, az ügyfélkapun ha az Nagy-Britannia, értse meg a magyar nyelvet az összes posta (ablakos borítékban jött). 

kulkepviseleti.png

Időközben jött egy email az önkormányzattól, azt hittem öröm és boldogság: de nem, csak arról tájékoztattak, hogy elfogadták az adataim kiadásával , pontosabban kiadásának tiltásával kapcsolatos kérelmem. 3 hónapja kértem ügyfélkapun... Gondoltam rákérdek már, mi újság az itteni szavazási kérelmemmel, nos ők még arról nem tudnak semmit. Már két hete. Hiába na, azok a  bizonyos malmok lassan őrölnek.

Ma a magyar lakcímemre viszont megérkezett, melyik otthoni szavazókörbe kell mennem. De jó. 

Node itt sem fenékig tejfel az élet. Nem akarták visszaküldeni a  tértivevényt, hiába van rajta, hogy A.R. , hiába mondom, ez return receipt, receipt of acknowledgement. Nem. Nem lehet. Mert ők még az elmúlt 25 évben ilyet nem láttak. Hiába a hatalmas A.R felirat rajta. Hiába francául minden rajta -postanyelv- a  verdikt: nem. Mert ők még ilyet nem láttak. 

3 komment

Címkék: választás posta szavazás ügyfélkapu

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr245815064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása