Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

WRS (Worker Registration Scheme) változás

2011.02.24. 00:44 tildy[UK]

 Amikor Angliába érkeztünk volt pár kötelezően elintézendő papírmunkánk. Erre részletesebben majd következő posztomban fogok kitérni, viszont semmiképpen nem akartam elfelejteni és leírni a  WRS-el kapcsolatos változásokat.

Kezdjük azzal mi is a  WRS, miért kell kitölteni, és egyébként  is mire való, és így tovább.
 

A WRS , vagyis a  Worker Registration Scheme a  munkavállalási igazolás, ennek hiányában pénzbüntetéssel sújtható a   munkáltató, a  dolgozót pedig a  megszerzéséig nem engedik dolgozni. Munkába állástól számítva 30 napunk van megkérni ezt az igazolást  , el kell küldeni ezt  a formot a   Home office  címére , fényképes igazolványt és két fényképet mellékelve.

Kitöltési útmutató magyar nyelven is elérhető .

Igen, fényképes igazolványt. Ez itt így működik, útlevél, vagy személyi, de bizony csak az eredetit fogadják el, és postázva.

Kiknek kell regisztrálniuk? Az EU-ba "újonnan" , pontosabban a  2004-ben belépett tagoknak. Tehát a magyaroknak is. 

Mindezek mellé mellékelni kell 90 fontról postai csekket, vagy  banki csekket, vagy pedig a  bankkártyád adatait ráírni a  nyomtatványra.

Ha munkahely váltás lenne a igényléstől számított első 12 hónapban, be kell jelenteni szintén a  Home officenek. Ha a  folytonosság időközben megszakad, pl. valaki munka nélkül marad 30 napnál tovább ebben az időszakban, akkor a 12 hónap újraindul...

Miért lényeges amúgy ez a  bejelentés a Home Office felé? Egyrészt a  fenti okok miatt, másrészt amiatt , mert 12 hónap ledolgozott munka után válik valaki itt jogosulttá pl. munkanélküliek járadékára, szociális támogatásokra. Tudomásom szerint állampolgárság kérésekor is figyelembe veszik . 

12 hónap után a  bejelentési kötelezettség megszűnik.

 

Mi változik most? Májustól ez a  fajta bejelentési kötelezettség megszűnik. Ez több kérdést felvet, pl. ezek az emberek hogy kérhetnek a  tartós itt tartózkodásról igazolást, de ennek a  témának még utánajárok. 

1 komment

Címkék: office home megszűnik wrs

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr392686559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csigataposó 2011.02.27. 20:19:07

Ecceru, viszed a payslipek es vagy bankszamlakivonatokat.
süti beállítások módosítása