Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Hazatérés Albionból

2011.06.06. 11:55 tildy[UK]

Mielőtt mindenki a  szívéhez, vagy a  fejéhez kapna, netán facepalmot tolna , nem kell megijedni. :) Csak egy hétre látogatok Magyarországra. 

Lesz bőven intéznivaló, viszem az S1 dokumentumot az OEPhez,  aztán fogászat, szemészet,  haverokkal sörözés,   ruha-vásárlás, barátnőzés . Nomeg egy hét pasi nélkül, annak Ipadjével , úgyhogy készülhet, Fruit Ninja rekorját megdöntöm :P   Szeretnék beugrani a volt sulimba - kicsit protestálni mellettük - , illetve a  volt munkahelyemre is. Szóval csak a szokásos:D 

Annak idején mondtam, turistaként szeretnék hazatérni, most ennek az előnyös oldalát próbálom észrevenni. Remélem gördülékenyen megy majd minden, és nem fog az  a megdöbbenés érni, mint tavaly nyáron.  Akkor sajnos nem volt túl pozitív a majd 10 hónap utáni "hazatérés" mérlege. 

A bevásárlás már megkezdődött,  kedden éjjel itthonról, reggel 8-kor Lutonról indulás. 

És hogy hova megyek? Ide, ez a  falu a  szülőfalum.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr842961262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lal36 2011.06.23. 19:52:02

Szia!
Most talaltam ra a blogodra, ismeretlenkent. Hasonlo szituaciobol kerultem ide par honapja. Amiket eddig olvastam, ugyan azokat eltem at, szinte pontrol pontra.. az emberekkel, az itteni stresszmentesebb elettel, munkaval kapcsolataban. Hogy mekkora kulonbsegekt vannak, a ket orszag kozott, belegondoltam, milyen lenne, ha kulfoldikent kerulnek magyarorszagra, eselyem nem lenne beilleszkedni. Itt, gyakorlatilag mindenki elfogad mindenkit, mivel az emberek nagyresze szinten jott valahonnan :)

Szoval kesz csoda az itteni elet. En is banom, hogy hamarabb nem hataroztam el magam az uj eletre..

Otthoni igazolasokhoz pontosan mi kell? Szinten meg elottem van, nyugdij, ado, TB intezese. Itt kivaltott EU-s tb kartyan kivul mire lehet szukseg?

Arrol tudsz valamit, hogy az itteni es az otthon befizetett nyugdij jarulekok, hogy konvertalhatok?

Csak ha egyszer meggondolom magam es vissza mennek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2011.06.25. 23:00:46

Szia!
Az itteni EU-s kártya non-plus ultra odahaza, TB-hez elvileg más nem kell, ámde ajánlom, hogy kérd ki az S1-et is , ha tudod.
ygdíj elég érdekesen számolódik, nekem kicsit érthetetlenül. Mindenesetre ha mnyp-s maradtál otthon, akkor a kinn szerzett szolgálati éved beleszámít az összes szolgálati időbe, ergó az államnak is fizetnie kell majd a részét.
Van eu-s rendelkezés ezzel kapcsoaltban ez a blog is ír róla: derekuk.blog.hu/2010/12/02/nyugdij_angliaban
süti beállítások módosítása