Egy picit a blogról

2009 novemberében párommal úgy döntöttünk, felkötjük a nyúlcipőt , és irány nyugat, egészen pontosan az Egyesült Királyság. PHP fejlesztőként dolgoztam odahaza , itt az ismeretlen várt és a bizonytalanság. Szerencsére sikerült a szakmámban elhelyezkednem. Nem volt egyszerű az indulás, de írásaimmal talán tudok segíteni az utánunk jövőknek.

LIKE!


  

Névjegy

Tóth Ildikó

tildy.jpg
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit." :)

Utolsó kommentek

Szakmai blogom

Nincs megjeleníthető elem

Back to the UK blog

Nincs megjeleníthető elem

Városnézés

2009.11.14. 01:40 tildy[UK]

Huhh a mai nap kicsit fárasztó volt. Összefutottunk Ozorás ismerősökkel, bejártuk fél Londont.
Buckingham palota, Bin Ben, Eye...

Node még előtte ettünk egy jó kis fish & chipset. Totál jóllaktunk, finom volt. Aztán városnézés
Első a Buckingham palota volt, az őrségváltást épp lekéstük.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utána átsétáltunk a St. James parkon, és bár csepergett az eső, ez csöppet sem zavart. Viszont a sok madártól, mókusoktól szinte szóhoz sem jutottunk. Elég szelídek, bár teknőcúr kicsit félt tőlük.

Átérve lencsevégre kaptuk a lovas őrséget is. Nem irigylem őket.

Következett a Big Ben és a Parlament. Viktor szövegén feküdtünk a nevetéstől: "lehet, hogy a mienk szebben néz ki, de itt legalább tudod, mennyi az idő"
Amúgy épp kinn voltak a rendőrök, fél sáv a hídon le volt zárva, épp egy öngyilkosjelölt vacillált azon, ugorjon vagy sem. Nem vártuk ki a végeredményt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Következett az Eye.

Mivel mára volt betervezve a bankszámlanyitás is, bementünk a Lloydsba, fél óra elteltével immár büszke angol bankszámla tulajdonosok lettünk Havi 7.5 Font, viszont rengeteg szolgáltatást tartalmaz, pl. ha elhagyjuk a telefont, vagy ellopják, kapunk újat. Baleseti biztosítás is van hozzá , meg még sok egyéb. Majd megnézem és beírom.
Ha már bankszámla: emiatt is ideges voltam tegnap. Mint kiderült a dombornyomott Visámmal törölhetem ki a hátsó fertályam, ugyanis nem chipes. Enélkül pedig "halott ember" vagy Angliában, mivel a boltokban mindenhol chipes leolvasó van, egy két kivételtől eltekintve. Ezt nekünk senki sem mondta! A Raiffeisen pedig szégyelheti magát, 2 hónapja kaptam új kártyát, már akkor is csodálkoztam, hogy nem chipes, de otthon ugye ebből nem volt gond. Itt van.
Az ügyintézővel egyébként a Lloydsban kellemesen elcsevegtünk, kedves , aranyos volt, és minden flottul ment. Ez egyébként az egész kiutazással kapcsolatban eddig így volt. Szállással is, repjeggyel is....

Este a karácsonyi forgatagba vetettük bele magunkat.

A Sports directben amúgy nagyon jó árak vannak, márkás cipők 15 fontért, póló 4 fontért. Zoknit 3 fontért vettünk. (5 pár!).

Jahm, teknőcúr szerint a laptopot vissza kéne vinni a boltba, mert átlátszó a kijelzője

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Képek

Elnézést a képek minőségéért, w910ivel készült.

 

Szólj hozzá!

Címkék: palota big ben eye városnézés buckingham

A bejegyzés trackback címe:

https://tildy.blog.hu/api/trackback/id/tr111523900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása